ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Οι νέοι της Ερμιόνης στην Αργολίδα τίμησαν και φέτος το παραδοσιακό έθιμο του "Γιάλα Γιάλα" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | | | |
Οι νέοι της Ερμιόνης στην Αργολίδα τίμησαν και φέτος το παραδοσιακό έθιμο του "Γιάλα Γιάλα" (βίντεο)
Παρά το τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε και φέτος το παραδοσιακό έθιμο των Θεοφανίων  "Γιάλα Γιάλα παρουσία πλήθους κόσμου και των αρχών του τόπου στην Ερμιόνη της Αργολίδας.
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών , ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης .
Νέοι με την παραδοσιακή ναυτική φορεσιά, αναβίωσαν για μια ακόμα χρονιά το έθιμο δεκαετιών, «Γιάλα –Γιάλα», έπεσαν στα νερά και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού. 
Οι Νέοι που έπεσαν στην θάλασσα φέτος ήταν οι : Αγγελής Φανούρης, Βλάχος Λουκάς ,Καλογιάννης Αλέξης ,Κανελλάκης Κοσμάς ,Λαζάρου Νίκος ,Μαμουτάι Χρήστος, Μπόλλας Θάνος, Μπουκουβάλας Ανάργυρος ,Ντόκο Ανδρέας ,Ποτάκης Κωνσταντίνος,Πρέγκα Λέντι ,Τσεγκής Κωνσταντίνος ,Τσέλλος Κωνσταντίνος ,Φοίβας Άλκης.  Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε το Πρέγκα Λέντι και την Εικόνα ο Νίκος Λαζάρου.
Στον εορτασμό παρέστησαν , ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος , οι αντιδήμαρχοι Ιωσήφ Μερτύρης και Γιάννης Τσαμαδός , ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής , ο Τάσος Τόκας , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώσης , ο τέως δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης, ο Λιμενάρχης 2ου Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης κ. Παππάς Δημήτριος και δημοτικοί σύμβουλοι.
Πηγή: sport-ermionida.blogspot.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ