ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση στο Ναύπλιο του βιβλίου "Κατασκευές από τοιχοποιία, αποτίμηση και επεμβάσεις σε σεισμικά φορτία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | | | |
Παρουσίαση στο Ναύπλιο του βιβλίου "Κατασκευές από τοιχοποιία, αποτίμηση και επεμβάσεις σε σεισμικά φορτία"
Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Κατασκευές από τοιχοποιία – Αποτίμηση και επεμβάσεις για σεισμικά φορτία” του Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή Ε.Μ.Π. στο Ναύπλιο το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου.
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης αναπτύχθηκαν, οι σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα). 
Η μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3 και του Σχεδίου για το Νέο Αναθεωρημένο EC8-3). 
Η σεισμική συμπεριφορά και η μεθοδολογία ανάλυσης κατασκευών σε συνεχή δόμηση σε ιστορικά κέντρα, όπως, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη. 
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκαν, οι σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων για υφιστάμενα κτίρια, διατηρητέα – μνημεία ή μη. 
Παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης σε αντιπροσωπευτικές κατασκευές, από τις πλέον συνήθεις, όπως κατοικίες (π.χ., διώροφο κτήριο με τρίστρωτη τοιχοποιία) έως και μνημεία. Στα παραδείγματα συμπεριελήφθη  η μελέτη των επεμβάσεων στο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ