ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου: Εμείς πράττουμε, εσείς κρίνετε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 μ.μ. | | |
Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου: Εμείς πράττουμε, εσείς κρίνεται
Αγαπητοί συμπολίτες

Καταρχήν ευχόμαστε το 2020 να είναι μια δημιουργική χρονιά που όλοι μαζί θα βάλουμε στέρεες βάσεις για να διανύσει ο Δήμος Επιδαύρου τροχιά ανάπτυξης τη δεκαετία που μόλις ανατέλλει!



Οκτώ μήνες (8) πέρασαν από τις Δημοτικές Εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων μας έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στη Διοίκηση του Δήμου.
Εδώ και πέντε (5) μήνες η νέα Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει τα καθήκοντά της.

Πιστοί στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ως Δημοτική Παράταξη απέναντί σας, κρίνουμε σκόπιμο να σας εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας έως τώρα εγγράφως (γιατί τα γραφτά μένουν) Θεωρούμε ότι η κάθε Δημοτική Παράταξη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες που την εξέλεξαν και όχι μόνο η πλειοψηφία.
Πριν τις εκλογές του Μαΐου με αίτημα μας ζητήσαμε και πήραμε τις οικονομικές καταστάσεις που αφορούσαν τα γενικά έσοδα του δήμου μας.
Εκεί διαπιστώσαμε ότι για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ δεν είχε εφαρμοστεί η ανάλογη διαδικασία με κίνδυνο να χαθούν. Το καταγγείλαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο και το καταγγέλλουμε διαρκώς.
Απόδειξη, Στον κωδ. των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού 00-8511 η πρόβλεψη μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων είναι για την χρονιά που διανύουμε 576.517,90 ευρώ.
Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζαμε πριν οκτώ (8) μήνες και ότι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ χάνονται – χάθηκαν τελικά με αποτέλεσμα να λείπουν από τις δικές σας παροχές γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους ;;;



Το τρίμηνο που μεσολάβησε από τις εκλογές έως την ανάληψη των καθηκόντων μας, φροντίσαμε να ενημερωθούμε για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και προσπαθήσαμε να συλλέξουμε στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα, ιδιαίτερα για εκείνα που θεωρούμε ότι έχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Δημοτική Επιχ/ση Ύδρευσης /αποχέτευσης – Σχολικές Επιτροπές).
Έτσι υποβάλαμε την 3285 / 5.7.2019 αίτηση στον Δήμαρχο Κο Γκάτζιο και
την 43 / 5.7.2019 αίτηση στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κο Βρεττό για το που βρίσκεται ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Έως σήμερα κανείς δεν έκανε τον κόπο να μας απαντήσει. (Θα δούμε)
Ευτυχώς – Δυστυχώς ;;; που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20.8.2019 όλοι μαζί συμπολίτευση και αντιπολίτευση μέσα σε 10’ πραγματικά λεπτά μελέτησαν και συζήτησαν
13 θέματα και έτσι ενέκριναν τους απολογισμούς του εν λόγο νομικού προσώπου για τα τελευταία, άκουσον άκουσον 13 ολόκληρα χρόνια. (2004-2016)



Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, στο πλαίσιο των συνεργασιών που επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα είμαστε αρωγοί και θα ψηφίζουμε κάθε πρόταση της πλειοψηφίας και τις μειοψηφίας, αρκεί να είναι προς το κοινό συμφέρον, καθαρή και διάφανη, χωρίς να υποκρύπτει οικονομικές και πολιτικές συναλλαγές και βεβαίως να μην αντίκειται στις δικές μας προγραμματικές θέσεις από τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να μην παρεκκλίνουμε.

Μέσα στις πρώτες κιόλας 15 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας με το
4384 / 18.9.2019 αίτημα μας ζητήσαμε την μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από το διαδίκτυο για να μπορείτε εσείς να είσαστε ενήμεροι για τις αποφάσεις μας αλλά και για αποφάσεις που σας αφορούν έμμεσα από τον χώρο σας.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι αλλά πιστεύουμε ότι με την έναρξη των συνεδριάσεων του νέου έτους θα δοθεί το πράσινο φως από την παράταξη του Κου Δημάρχου.
Καταθέσαμε με το 4385 / 18.9.2019 αίτημα για την εφαρμογή του νόμου
3852 / 2010 Αρθρ.66 παραγρ. 8 που αφορά την παραχώρηση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη της Δημοτικής μας Παράταξης εντός του δημοτικού κτιρίου όπως ορίζετε αλλά καμία απάντηση !!!

Με αίτημα υποψήφιου του συνδυασμού μας αρ. πρωτ. 4162 / 9.9.19 μετά από τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στο ΔΔ. Αγ. Δημητρίου και δημιουργήθηκαν τεχνικά ασφαλιστικά θέματα ζητήθηκε η σήμανση των τοπικών οδών αλλά και εδώ μέχρι σήμερα καμία ενέργεια.
Με το 4850 / 11.10.2019 Καταθέσαμε το ΦΕΚ 715 με την απόφαση του Νομάρχη Αργολίδος 20752 / 12.10.1965 μαζί με τον κτηματολογικό πινάκα διανομής ακινήτων του Δημοσίου που αγνοούσαν οι πάντες μέχρι τότε, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα εν λόγο ακίνητα στον κτηματολογικό πίνακα του Δήμου μας.

Επιπλέον έχουμε επιλέξει να έχουμε ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά πράγματα και να μην περιμένουμε μόνο έτοιμες προτάσεις από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία στις οποίες θα λέμε απλά «ναι» ή «όχι».

Έτσι εκπονήσαμε και καταθέσαμε με το 4932 / 17.10.2019 έτοιμο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυγουριού -κάτι που δεν φρόντισε καμία δημοτική αρχή έως σήμερα- το οποίο δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν έχει θέσει ακόμη υπ’ όψιν της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου προς ψήφιση.
Εκπονήσαμε και καταθέσαμε με το 5891 / 23.12.2019 έτοιμο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής (κάτι που επίσης δεν υπήρχε ποτέ στο Δήμο Επιδαύρου) το οποίο έχει την ίδια τύχη με το προαναφερόμενο !!!
Ζητήσαμε τον Νοέμβριο του 2019 και λάβαμε με αίτημα μας την πορεία των έργων για να μπορούμε ελέγξουμε και να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη στις προτάσεις μας για την κατάρτιση του Τεχνικού προγράμματος αλλά και του προϋπολογισμού στην συνέχεια.


Λέμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο ο οποίος δηλώνει «ανοιχτός σε προτάσεις», ότι δεν αρκούν οι δηλώσεις. Πράξεις περιμένουμε.
Επιβάλλεται από τον Δημοτικό Κώδικα να ψηφίζουμε κανονιστικές πράξεις.
Έτοιμα σας τα δώσαμε. Εκτιμήστε το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι εργαστήκαμε πάνω σε αυτά και αξιοποιήστε τα. Η ουσία και το αποτέλεσμα είναι αυτά που μετράνε και όχι ποιος θα έχει την «πατρότητα» της πρότασης.

Προσφύγαμε κατά του κύρους δύο αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και μιας σχετικής του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν στην έγκριση του ισολογισμού έτους 2016 και στην έγκριση της Γ΄ τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2019, για παράλειψη νόμιμων ενεργειών.

Δεν το κάναμε για εντυπωσιασμό ούτε για να δυσκολέψουμε τη λειτουργία του Δήμου. Το κάναμε για τα καταδείξουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η πλειοψηφία κάποια πολύ σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση αγνοώντας το φόρτο εργασίας και την έλλειψη προσωπικού στο δήμο μας.

Το κάναμε επίσης για να οριοθετήσουμε το πλαίσιο της καλής συνεργασίας.
Σε ότι αφορά στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, απαιτούμε να είναι όλα απολύτως διαφανή και σύννομα για να μην βρεθούμε στην ίδια θέση που βρισκόμαστε σήμερα όπως έχετε καταγγείλει και εσείς κατά καιρούς Κε Δήμαρχε σε διάφορες τοποθετήσεις σας.
Δεν στεκόμαστε μόνο στον τύπο, γι’ αυτό και δεν θα ψηφίζουμε τέτοιου είδους θέματα εάν δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση και δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι και για την ουσία.

Δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020.
Ο λόγος ήταν ότι πρόκειται για έναν πλασματικό προϋπολογισμό στο μεγαλύτερο μέρος του. Όταν τα έσοδα υπερεκτιμώνται, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεράστια απόκλιση προϋπολογισθέντων και βεβαιωθέντων τα προηγούμενα χρόνια, είναι αδύνατον να προϋπολογίσεις δαπάνες οι οποίες υποτίθεται θα πληρωθούν από έσοδα που δεν θα εισπράξεις ποτέ, διότι ποτέ δεν θα βεβαιώσεις και έτσι η αστοχία θα φτάσει πάλι το 40-50% όπως πάντα !!!


κ. Δήμαρχε, τα ίδια περίπου έλεγες μέχρι πριν 5 μήνες που ήσουν επικεφαλής της μειοψηφίας σε τούτο το Δήμο. Προφανώς διαπίστωσες ότι από τη θέση του Δημάρχου φαίνονται διαφορετικά τα πράγματα!!! Άλλη οπτική γωνία βλέπεις…………..

Ως προς το φιάσκο του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2018, αναφερθήκαμε στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε στις 23.12.2019 !!!
Δεν είναι ωραίο να επαναλαμβανόμαστε !!!

Αγαπητοί συμπολίτες

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, και τον όρκο που δώσαμε.
Είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε για τα πεπραγμένα μας αλλά και για όποια σοβαρά θέματα προκύπτουν, είτε αυτά έχουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε είτε όχι.

Λυγουριό 16 Ιανουαρίου 2020
Για την Δημοτική μας παράταξη
Ο επικεφαλής
Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ