ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Π. Νίκας: “Δεν υπάρχει ‘σύμπλευση’ με τον κ. Δέδε”

Π. Νίκας: “Δεν υπάρχει ‘σύμπλευση’ με τον κ. Δέδε”
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Στην απόφαση, ενσωματώθηκε πρόταση 10 σημείων της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” ενώ έγινε αποδεκτή πρόταση του επικεφαλής της Γιώργου Δέδε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τουριστικής προβολής.

Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του σήμερα Τρίτη, στην Τρίπολη, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπερψήφιση του προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο:

“Ασφαλώς το πρόγραμμα δεν δείχνει την στρατηγική μας. Ποιος απαιτεί μετά από 100 μέρες θητείας να έχουμε τέλεια άποψη για ένα τέτοιο μείζον θέμα; Το πρόγραμμα αυτό συνδέεται με την στρατηγική της κυβέρνησης”.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η συγκρότηση της επιτροπής τουρισμού, όπως προτάθηκε από τον Γ. Δέδε, δεσμευόμενος όσον αφορά τα 10 σημεία που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” ότι “αυτά τα οποία δεχθήκαμε, θα τα κάνουμε πράξη άμεσα”.

Εξήγγειλε παράλληλα ότι στην μεθεπόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, στην οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- “θα μετέχουν σχεδόν εξ ημισείας μέλη του Σώματος και παράγοντες του τουρισμου, της αγοράς. Ο,τι γίνει, θα γίνει με διαφάνεια. Τα ταξίδια τέλος. Η εκπροσώπηση της Περιφέρειας θα γίνεται από τους ανθρώπους του τουρισμού και επιχειρηματίες που ξέρουν τι χρειάζεται η αγορά και το πρέπει να γίνει”.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να συνεισφέρει πάνω από το 2,5% στην “πίτα” του τουρισμού.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην προβολή μέσω του διαδικτύου, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει ασφαλές το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας -“προχωρούμε στη συντήρηση του οδικού μας δικτύου, μετά από 5 ΕΣΠΑ έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Δείτε την κατάσταση στον Ισθμό, την αδυναμία πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους φυσικού κάλλους”.

‘ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΕΔΕ”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει καμία σύμπλευση με τον κ. Δέδε” για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Ξέρετε, στα συλλογικά όργανα δεν πηγαίνουμε να σκοτώσει ο ένας τον άλλον αλλά για να συνεργαστούμε. Η συνεργασία είναι μια ανηφόρα, μια δύσκολη κατάσταση. Η περιφερειακή αρχή έχει το 1/3 των συμβούλων, δεν έχουμε πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι’ αυτό απλώνουμε πάντα το χέρι της συνεργασίας.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση υπήρχε συνεργασία με τον κ. Δέδε και τον ευχαριστώ δημόσια. Σε πολλές άλλες δεν υπήρξε, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων για παράδειγμα. Δημόσια δηλώνω ότι ως δήμαρχο, στην προσπάθειά μου, με στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δέδες. Αυτή που δεν με στήριξε στον αγώνα μου ήταν η Περιφέρεια.

Ολους τους αντιμετωπίζω, όχι ως εχθρούς, αλλά ως πολιτικούς αντιπάλους ενδεχομένως και ως συνέλληνες, ως συνεργάτες σε μια κοινή προσπάθεια” σημείωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει επισημαίνοντας:

“Γι’ αυτό δεν υβρίζω, δεν συκοφαντώ, δεν υπονομεύω. Αναζητώ πάντα τον κοινό τόπο. Προεκλογικά, όταν με ρωτούσαν για τον κ. Δέδε τους δήλωνα ότι έχω την καλύτερη εντύπωση. Και πρέπει να δηλώσω ότι το ίδιο ισχύει και για αρκετούς και από τους συμβούλους του κ. Τατούλη. Αλλίμονο, δεν ευθύνονται όλοι για κάποια αρνητικά σημεία, υπήρχαν και θετικά. Για τα αρνητικά ξέρω ποιοι ευθύνονται και θα το πω”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ