SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ναύπλιο: Πέφτει σήμερα η αυλαία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Ναύπλιο: Πέφτει σήμερα η αυλαία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ με την Τελετή Απονομής Βραβείων
Εχθές Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, η μέρα ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες κινηματογραφιστές. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Ναύπλιο ξεκίνησε με προβολή τριών μύθων του Αισώπου από τον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών 3D animator Ντίνο Θεοδοσίου και ζωγραφική από 100 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου και συνέχισε με τις προβολές των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους με την παρουσία των σκηνοθετών. 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του Τριανόν στο Ναύπλιο για να παρευρεθεί στην τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό και τη προβολή της τελευταίας ταινίας του "Κώστας Τσάκωνας: 'Ολο γελούσε". Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την προβολή της ομογενούς σκηνοθέτριας Κατ Παπαδημητρίου "Η Νία πάει διακοπές" και πάρτυ στο 3sixty.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ :

6Η ΜΕΡΑ Σάββατο/Saturday 25/01/20 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

10:30 – 11:30 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON


BRIDGES Film Industry Nafplio Meeting - Παρουσίαση έργων σε ανάπτυξη/παραγωγή / Pitching – Projects presentation

12:30 – 13:30 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

Ταινία για όλη την οικογένεια – Family movie

Αγάπη & Χορός/Love & Dance – Cai Duhong, Κίνα/China 2019

Περίληψη: H αγάπη της δασκάλας σε ένα χωριό στη Κίνα για τους μαθητές της και το χορό. Φαντασμαγορικά τοπία φύσης και έθιμα και χοροί από την παράδοση και τον πολιτισμό της Κίνας
13:30 – 14:30 @ΤΡΙΑΝΟΝ/TRIANON

Προβολή / Screening

DF WF Remembering: The Maurits Kiek Story - Cheryl Halpern, Mitchell Stuart & Alex Dolginko, ΗΠΑ/USA, 2019, 53’ Q+A - Περίληψη: Η ιστορία του Μαρίτς Κίεκ παρουσιάζει το θάρρος ενός ανθρώπου να επιστρέψει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη και να υπηρετήσει ως μυστικός πράκτορας. / Synopsis:The Maurits Kiek Story” presents one man’s courage to return to Nazi-occupied Europe and serve as a covert MI-9 agent.

6Η ΜΕΡΑ Σάββατο/Saturday 25/01/20 @BOYΛΕΥΤΙΚΟ/VOULEFTIKO

11:30 – 12:30 @VOULEFTIKO

Παιδικές Ταινίες – Children Films

ANI Στρούθιο/Strouthio – Αλέξης Χαβιάρας/Αlexis Haviaras, Κύπρος/Cyprus, 2011, 7'

ΑΝΙ Αγρινούι/Agrinoui - Αλέξης Χαβιάρας/Αlexis Haviaras, Κύπρος/Cyprus, 2015, 20'

DS WF Από το σιτάρι στο ψωμί....όπως παλιά / From the grain to bread... as old times – Νίκος Στασινόπουλος & Ελένη Μουδάκη/Nikos Stasinopoulos & Eleni Moudaki, Ελλάδα/Greece, 2019, 27' – Περίληψη: Ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας στη Καλαμάτα. H ταινία είναι αφιερωμένη, με σεβασμό και εκτίμηση, στους ανθρώπους του μόχθου. / Synopsis: A small voyage in the tradition of our country starring the infants of Verga Kindergarten and the inhabitants of Verga at Kalamata. The film is dedicated, with respect and appreciation, to the people of toil.

19:00 @ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ/VOULEFTIKO


Τελετή Βραβείων “Χρυσός Πήγασος” / “Golden Pegasos” Awards ceremony

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Πιάνο: Σαγκριώτη Δήμητρα. Μπουζούκι: Χρήστος Σέρεσλης.

· Χρυσοπράσινο φύλλο – στίχοι Μαλένης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης

· Είχα φυτέχει μια καρδιά – στίχοι Νίκος Γκάτσος, μουσική Μίκης Θεοδωράκης

· Χάθηκε το φεγγάρι (ταινία “Λόλα”) – στίχοι Βαγγέλης Γκούφας, μουσικήΣταύρος Ξαρχάκος

21:00

Προβολή βραβευμένης ταινίας με το Χρυσό Πήγασο / Screening of Golden Pegasos awarded
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ