ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

1ο Methana Volcano Challenge: Τρέχουν στα Μέθανα κάτω από την σκιά του Ηφαιστείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | |
1ο Methana Volcano Challenge: Τρέχουν στα Μέθανα κάτω από την σκιά του Ηφαιστείου
Έλα να τρέξεις σε μοναδικά μονοπάτια και να γνωρίσεις την φιλοξενία των ανθρώπων σε ένα ξεχωριστό μέρος, τα Μέθανα. Οι διαδρομές του Methana Volcano Challenge ιδιαίτερες με πέρασμα μέσα από αρχαία πλιθόχτιστα μονοπάτια, χωμάτινα μονοπάτια με γεμάτα πυκνή βλάστηση τοπία, γραφικά χωριά, παραδοσιακά εξωκλήσια. Όλα αυτά περιτριγυρισμένα από ένα ηφαιστιογενές σκηνικό που η λάβα έχει δημιουργήσει ανά τους αιώνες.


Στις 9 και 10 Μαΐου τρέχουμε στα Μέθανα σε ένα ξεχωριστό διήμερο δίπλα στην θάλασσα κάτω από την σκιά του Ηφαιστείου. Αγώνες για όλη την οικογένεια fun run 5.3 χλμ και kids run 1.5 χλμ έρχονται να συνδεθούν με τους ορεινούς αγώνες των 12.5 και 24 χλμ σε μοναδικά μονοπάτια, και όλη η οικογένεια να νιώσει τους ρυθμούς ενός, γεμάτου ενδορφίνη, Σαββατοκύριακου. Και όλα αυτά συνδυασμένα με παράλληλες δράσεις για όλη την οικογένεια!!!

4 Κατηγορίες, δύο ανά ημέρα:

9/10: Methana Volcano Challenge Kids Run 1,5 km

Παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1500 μέτρων στην υπεροχη διαδρομή του παραλιακού δρόμου των Μεθάνων.

Εκκίνηση: 18:00
Πληροφορίες διαδρομής:
Ο παιδικός αγώνας απόστασης 1500 μέτρων θα ξεκινήσει στις 18:00 μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων. Η φορά εκκίνησης των μικρών δρομέων θα είναι με κατεύθυνση προς την έξοδο της πόλης των Μεθάνων (αριστερή κατεύθυνση στον χάρτη). Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο της Ακτής Σαρωνικού με πορεία τα ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης. Καθώς οι μικροί δρομείς θα πλησιάζουν τα 600 μέτρα θα συναντήσουν τον μικρό κόμβο (μικρό τριγωνικό παρτέρι) όπου ενώνονται οι 3 οδοί, η 25ης Μαρτίου, η Χρ. Μαλτέζου και η Οδός Ακτή Σαρωνικού και θα κινηθούν αριστερόστροφα στον τριγωνικό κόμβο με κατεύθυνση την προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Διανύοντας την Ακτή Σαρωνικού προς το Λιμάνι θα πλησιάζουν στην είσοδο της προβλήτας όπου εκεί θα στρίψουν δεξιά με πορεία την αψίδα τερματισμού μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες οι μικροί αθλητές από 6 ετών έως και αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 14o έτος της ηλικίας του – οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Υδροδοσία:
Θα υπάρχει στον Τερματισμό του αγώνα για όλους τους μικρούς μας αθλητές.

Χρονικό όριο:
O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τα 30’ – μέχρι τις 18:30. Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 17.30).

Κατηγορίες
Δεν θα υπάρχουν ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες στο συγκεκριμένο αγώνα καθώς ούτε και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο τερματισμού.

9/10: Methana Volcano Challenge Fun Run 5.3 km

Εκκίνηση: 18:30
Πληροφορίες διαδρομής:
Ο αγώνας των 5,3 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα (18:30) μετά την εκκίνηση του παιδικού αγώνα. Η εκκίνηση του αγώνα των 5,3 χλμ. θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων με φορά προς την Παραλία Λιμνιώνας. Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο (Ακτή Σαρωνικού) με πορεία την Παραλία Λιμνιώνα. Φτάνοντας στην παραλία Λιμνιώνα οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα πρώτα 1600 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι πάλι από τον δρόμο που ήρθαν. Περνώντας μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα 2500 μ του αγώνα όπου εκεί θα υπάρχει η υδροδοσία τους. Συνεχίζοντας οι δρομείς την πορεία τους και φτάνοντας στα 3000 μέτρα (μπροστά από το ξενοδοχείο Ακτή) θα πρέπει να στρίψουν δεξιά (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους) στην Οδό Αλούπη. Στο πρώτο στενό οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν στην oδό Χρ. Μαλτέζου (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους).Διανύοντας όλο το μήκος της oδού Χρ. Μαλτέζου οι δρομείς φτάνοντας στην παραλιακή οδό Ακτής Σαρωνικού θα στρίψουν αριστερά και στο πρώτο στενό δεξιά , και θα κινηθούν παράλληλα με την Μαρίνα Σκαφών και με κατεύθυνση το Νησάκι (Εκκλησία Αγίων Αναργύρων). Οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά γύρω από το Νησάκι και μετά παράλληλα με την παραλία μέχρι να ξαναμπούν στην Ακτή Σαρωνικού με κατεύθυνση τον τερματισμό. Φτάνοντας στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν δεξιά ώστε να περάσουν την Αψίδα Τερματισμού. Η διαδρομή πρόκειται για ασφάλτινο τερέν, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 5,3 χλμ.

Υψομετρικά προφίλ:
Στον εν λόγω αγώνα, υπάρχει μηδενικό υψομετρικό προφίλ, καθώς όλος ο αγώνας διεξάγεται στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του – όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Υδροδοσία:
Θα υπάρχει 1 σημείο υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή στα 2500 μ. μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Χρονικό όριο:
O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης την 1 ½ ώρα – μέχρι τις 20:00. Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 18.00).

Χρονομέτρηση του αγώνα:
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

9/10: Methana Volcano Challenge Trail RUN 12 Km
Εκκίνηση: 09:30
Πληροφορίες διαδρομής:
Ο ορεινός αγώνας 12 χλμ. θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα 12 χλμ. κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ:

Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +545 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων (δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη).

Ώρα διεξαγωγής: 09:30 π.μ

Ασφάλεια αγώνα:
Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Ιατρική – κάλυψη:
Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο:
O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 2:30 ώρες (μέχρι τις 12.00). Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:00) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα

Κατηγορίες
Έπαθλα και δώρα:
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:
• 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
• 18 – 39 ετών
• 40 – 59 ετών
• 60 & άνω
Όπου θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα.

9/10: Methana Volcano Challenge Trail RUN 24 Km

TRAIL RUN 24km

Εκκίνηση: 09:00
Πληροφορίες διαδρομής:
Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι, όπως όλων, μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 24 χλμ. και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα!

Υψομετρικά προφίλ:
Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας, φτάνετε μέχρι τα 705 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε, στο Λιμάνι των Μεθάνων.

Ώρα διεξαγωγής: 09:00 πμ

Ασφάλεια αγώνα:
Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη.

Ιατρική – κάλυψη:
Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, στο Λιμάνι των Μεθάνων, μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο:
O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 5 ώρες (μέχρι τις 14.00).
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (08:30 πμ) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Χρονομέτρηση του αγώνα:
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

Κατηγορίες
Έπαθλα και δώρα:
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:
• 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
• 18 – 39 ετών
• 40 – 59 ετών
• 60 & άνω
Όπου θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ