ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Παρέμβαση Ανδριανού για την άμεση σύσταση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για την άμεση σύσταση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης σύστασης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά και την ΚΥΑ υπ’ αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/53704/6906/10-06-2019 (ΦΕΚ 2305Β/12-06-2019) η παραταθείσα θητεία Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων και των Επιτροπών Ελέγχου Αυθαιρέτων έληξε στις 30-12-2019.

Μέχρι σήμερα, τα απολύτως αναγκαία αυτά όργανα δεν έχουν ανασυγκροτηθεί με τις νέες συνθέσεις όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, με συνέπεια την συσσώρευση μεγάλου όγκου υποθέσεων, η μη ολοκλήρωση των οποίων καθιστά αδύνατη την έκδοση οικοδομικών αδειών. Το κενό αυτό έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στον οικοδομικό και κατασκευαστικό κλάδο, όσο και ευρύτερα στις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών οικονομιών.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

- Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αναληφθούν άμεσα για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ανά περιφερειακή ενότητα, ώστε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ