ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου … «μπλοκάρει το ρατσισμό στο σχολείο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. | |
Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου … «μπλοκάρει το ρατσισμό στο σχολείο»
Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, από το 2017, εντάσσεται στο δίκτυο σχολείων του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. 
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος , την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης « Παλαμήδης», 30 μαθητές και μαθήτριες, της Α’Λυκείου, του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, συμμετείχαν στη βιωματική δράση  «Μπλοκάρουμε το ρατσισμό στα σχολεία….Πάρτο αλλιώς». 
Η δράση καθοδηγήθηκε από τον κ. Μόσχο, νομικό και Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για σχεδόν 15 χρόνια, και την κ. Όλγα Ορφανίδου, εκπαιδευτικό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από θεατρικές τεχνικές διαπραγματεύτηκαν ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τη σχολική κοινότητα και να εγείρουν προκαταλήψεις και ρατσιστικές τάσεις. Διερωτήθηκαν , παίζοντας παιχνίδια ρόλων , με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί το μίσος και ο θυμός και αν μπορούν να πετύχουν τη συνεννόηση, μπλοκάροντας το ρατσισμό στο σχολείο. 
Η δράση διήρκεσε 2 ώρες , αφήνοντας στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλή τροφή για σκέψη και μελλοντικές δράσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ