ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ναύπλιο: Εγκαίνια από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού της έκθεσης "Παιδιόθεν..." (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Εγκαίνια από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού της έκθεσης "Παιδιόθεν..." (βίντεο)
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» πραγματοποίησε τα εγκαίνια της νέας έκθεσης "Παιδιόθεν..." στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, παρουσία του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, της Πρόεδρου του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Ιωάννας Παπαντωνίου, μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος, της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη, του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ρούτουλα και πολύ κόσμου, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ναυπλίου στο Πάρκο ΟΣΕ όπου στεγάζεται το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας.
Η νέα έκθεση περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β.Παπαντωνίου», κυρίως του 19ου και του 20ού αιώνα, που αφορούν την παιδική ηλικία.
Μέσα από τις διαφορετικές ενότητες παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής των παιδιών και των παιχνιδιών τους.
Μεταξύ άλλων εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, αντικείμενα που σχετίζονται με τη γέννηση, τη βάφτιση και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού και πολλά παιχνίδια. Παρουσιάζονται επίσης δυο συλλογές που αφορούν αφ’ ενός την παιδική ηλικία δυο κοριτσιών, που γεννήθηκαν το 1938 και το 1948 αντίστοιχα, και αφ’ ετέρου τις επιλογές μιας συλλέκτριας με υψηλό αισθητικό κριτήριο και αγάπη για το παιχνίδι.
Να θυμίσουμε πως η ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζεται το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» έγινε με τη χορηγία του Δήμου Ναυπλιέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ