ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το Ναύπλιο πανηγυρίζει τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

Το Ναύπλιο πανηγυρίζει τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο
Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων και συγχοροστατούντων του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , του Μητροπολίτης Άρτης Καλλινίκου και του Αργολίδας Νεκταρίου.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, ενώ στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  Ελασσώνος Χαρίτων.
Κατά τη θεία λειτουργία έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Χρήστου Πιπέρου.
Την Θεία Λειτουργία  παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Πουλάς και Γιάννης Γκιόλας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, o αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μαλτέζος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικές και  στρατιωτικές αρχές του τόπου και πολύς κόσμος.
Ο εφημέριος το ναού π. Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες και Δήμαρχο Ναυπλιέων για την συνδρομή τους στους εορτασμούς του Αγίου.
Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν ζωγράφος, γέννημα θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς, όμως, της κοπέλας του έκαναν μάγια για να τον εκδικηθούν, με αποτέλεσμα να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν.
Αλλά όταν ο Θεός τον ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη. Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπόμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ο ωραίος ναός στολίζει την πόλη προς τιμήν του νεομάρτυρα αυτού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ