ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Έμειναν στις διαπιστώσεις και τις προτάσεις για τα πυρηνελαιουργεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Έμειναν στις διαπιστώσεις για τα πυρηνελαιουργεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου οι παρατάξεις δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε απόφαση αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να περιοριστεί η ρύπανση από τα πυρηνελαιουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίστηκε πολλές φορές ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Μεσσηνία, την Αργολίδα και τη Νότια Λακωνία και συμπλήρωσε πως αντίστοιχο πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ισπανία. Πρότεινε να καθοριστούν νέοι περιβαλλοντικοί όροι και να εφαρμόζονται αυστηρά.

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος παρουσίασε λεπτομερώς το πρόβλημα και μεταξύ άλλων πρότεινε "να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ειδικό περιβαλλοντικό - αναπτυξιακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση όπως έγινε και στην Ιταλία και από την Ε.Ε. ώστε να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση της τεχνολογίας αυτής (ειδικοί κυκλώνες) σε κάθε ξηραντήριο, καθώς και χρηματοδότηση για μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων".

Ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης είπε ότι αυτός έφερε τον "Δημόκριτο" να κάνει τις μετρήσεις και ότι επί δικής του θητείας επιβλήθηκαν στα πυρηνελαιουργεία τα κυκλωνικά φίλτρα.

Ο εκπρόσωπος των "Νέων Δρόμων" Γιώργος Πουλοκέφαλος πρότεινε να μετεγκατασταθούν τα πυρηνελαιουργεία με πόρους του νέου ΕΣΠΑ.

Πηγή:eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ