ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ομογενής στην Αμερική άφησε την Apple και έρχεται μέχρι το Ναύπλιο με ποδήλατο για καλό σκοπό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | | | |
Ομογενής στην Αμερική άφησε την Apple και έρχεται μέχρι το Ναύπλιο για καλό σκοπό
Ο Γιώργος Καρμοκόλιας θυσίασε την καριέρα του για να αφιερωθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς Στέλεχος της Apple, αφοσιωμένος στις σπουδές και στην καριέρα του έκανε όνειρα για την επαγγελματική και κοινωνική του πρόοδο.


Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τους υπολογιστές, να αλλάξει τους λογαριασμούς του και να ανέβει στο αγαπημένο του ποδήλατο. Γεννημένος στην Ουάσινγκτον στις 13 Δεκεμβρίου 1980 από Ελληνες γονείς, ο Γιώργος Καρμοκόλιας επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν πως ο γνήσιος Έλληνας «γεννιέται Ελληνας».

Εχοντας βαθιά ριζωμένη την αγάπη του για την πατρίδα αλλά και τη σκέψη να γυρίσει στις ρίζες των προγόνων του ο 39χρονος σήμερα Γιώργος πήρε δύσκολες και επίπονες αποφάσεις με σκοπό να ικανοποιήσει έναν έμφυτο αλτρουισμό που για τον ίδιο έχει εξελιχθεί σε «ευχή και κατάρα».

Σαν Φρανσίσκο - Ουάσινγκτον με το ποδήλατο

Αφοσιωμένος στις εξελίξεις στη μαμά πατρίδα που δοκιμάστηκε μέσα στην κρίση και με τις κεραίες του να είναι στραμμένες πάνω στην ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μέσα σε δύσκολα χρόνια παλεύουν για τη διάκριση και τα Ολυμπιακά μετάλλια ο Γιώργος αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στη συμπαράσταση του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα αλλά και των απανταχού αδυνάτων στη μαμά πατρίδα.

Το μεγάλο του εγχείρημα ήταν να διασχίσει τις ΗΠΑ με το ποδήλατο του και τα έσοδα από την προσπάθειά του να τα δώσει σε Έλληνες αθλητές που είχαν ανάγκη υποστήριξης στην προσπάθει τους για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Υποστήριξε πέντε Ελληνίδες αθλήτριες

Με καταγωγή από την Πάτρα και το Ναύπλιο ο Γιώργος Καρμοκόλιας ξεκίνησε τις αρχές Απριλίου 2019 από το Σαν Φραντζίσκο και με μόνη συντροφιά το ποδήλατο του έφτασε στην Ουάσινγκτον στις 27 Ιουνίου (ύστερα από 2,5 μήνες) έχοντας διασχίσει 4.600 χιλιόμετρα. Χρειάστηκε μάλιστα να μείνει 15 ημέρες στο Τέξας λόγω τροφικής δηλητηρίασης. Τα χρήματα που μάζεψε τα έδωσε σε τρεις αθλήτριες της ποδηλασίας, σε μία πυγμάχο και σε μία αθλήτρια του ιστιοσανίδας.

«Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να ολοκληρώσω αυτό το μεγάλο εγχείρημα μα πιο πολύ νιώθω “γεμάτος” και χαρούμενος επειδή βλέπω στην πράξη πως οι αποφάσεις που πήρα για τη ζωή μου πριν μερικά χρόνια δικαιώνουν τις προσδοκίες μου», λέει στο «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ο Γιώργος Καρμοκόλιας.

«Για πολλά χρόνια εργαζόμουν στην Apple, έζησα τον ανταγωνισμό και την έντονη επαγγελματική ζωή αλλά αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου. Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα στο σπίτι του κολλητού μου Ανδρέα Σαβιολάκη. Μιλούσαμε για την πατρίδα, για τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός μέσα στην κρίση, για τις περικοπές και για τις θυσίες του απλού λαού και ειδικά των αθλητών. Μάθαινα για τις δύσκολες συνθήκες που προετοιμάζονταν οι αθλητές, χωρίς υποδομές και βοήθειες και για μένα ήταν ένα σοκ», είπε ο Γιώργος Καρμοκόλιας.

Οσο για τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει την καριέρα του, να παραιτηθεί από την Apple και να αφήσει μία θέση για την οποία κάποιοι «θα σκότωναν» για να αποκτήσουν είπε:

«Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια. Αρχικά πήρα άδεια για να κάνω το πρώτο μου εγχείρημα με το ποδήλατο. Ο διευθυντής μου ήταν πολύ θετικός. Μου συμπαραστάθηκε όλη η εταιρεία. Μου δόθηκε η άδεια που ήθελα για να κάνω την απόσταση από το Σαν Φρανσίσκο στην Ουάσινγκτον. Γρήγορα κατάλαβα όμως πως η θέση μου δεν ήταν στο γραφείο αλλά στο ποδήλατο και το πως θα καταφέρω να βοηθήσω αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σαν άνθρωπος δίνομαι πολύ στους αδυνάτους, δε μπορώ να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν και αυτός ήταν και ο λόγος που ταξίδεψα και στη Μυτιλήνη για να συνδράμω τους πρόσφυγες και όσους είχαν ανάγκη. Φυσικά δεν ήθελα να καταχραστώ τις αντοχές των προϊσταμένων μου στην εταιρεία και έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ και να κλείσω πίσω μου το κεφάλαιο της Apple».

Εμπνευση για τον 39χρονο Γιώργο ήταν η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Γιάννης Αντετοκούμπο και εξηγεί: «Είναι δύο μεγάλοι αθλητές που ο καθένας στον τομέα του ήταν μία έμπνευση για μένα. Η Κορακάκη πήρε δύο χρυσά μετάλλια έχοντας κάνει προετοιμασία σε άθλιες συνθήκες, ο Πετρούνιας με την διάρκεια που είχε μέσα σε δυσκολίες και φυσικά ο Αντετοκούμπο που μέσα από τα φτωχικά παιδικά χρόνια έγινε το ίνδαλμα του πλανήτη . Ετσι αποφάσισα να εστιάσω την προσοχή μου στον ανώνυμο αθλητή και στην ανώνυμη αθλήτρια που δίνουν μεγάλο αγώνα για να πετύχουν διακρίσεις».

Τα χρήματα που μάζεψε από υποστηρικτές κατά τη διάρκεια των 2,5 μηνών που κράτησε η προσπάθεια του στις ΗΠΑ τα μοίρασε σε πέντε αθλήτριες: «Η αλήθεια είναι πως περίμενα να μαζέψω περισσότερα χρήματα αλλά ακόμα είναι αρχή. Οσα χρήματα μάζεψα αποφάσισα να τα μοιράσω σε πέντε αθλήτριες. Δεν ήταν πολλά χρήματα αλλά ήταν μία συμβολική κίνηση για τους δώσω κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσουν. Πρόκειται για τη Βάρβαρα Φασόη, την Ελένη Καλατζή, Αργυρώ Μυλάκη από την ποδηλασία, την Εβελίνα Μαυρομμάτη από την πυγμαχία και την Αγγελική Σκαρλέτου από την ιστιοσανίδα. Πρέπει να ξέρετε πως ο αθλητής και η αθλήτρια δεν είναι πρόσφυγας, ούτε μετανάστης. Είναι άτομα με μεγάλες ευαισθησίες, έχουν μεγάλες ανάγκες και με την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να προσφέρουν πολλαπλάσια στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας συνολικά».

Το καλοκαίρι στην Πάτρα

Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα για τον 39χρονο ομογενή σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους το καλοκαίρι. Σκοπός του είναι να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και να τερματίσει στο Ναύπλιο από όπου κατάγεται η μητέρα του: «Σχεδιάζω να αρχίσω από τη Θεσσαλονίκη και να περάσω από Καστοριά, Γιάννενα, Αρτα, Αγρινιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη και να καταλήξω στο σπίτι της γιαγιάς στο Ναύπλιο. 

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μαζέψω περισσότερες δωρεές για τους ανθρώπους στην Ελλάδα που το έχουν ανάγκη. Θέλω να δείξω σε όλους και εδώ στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουρισμός».

Οσο για το μεγάλο στόχο ζωής είπε: «Αυτό θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θέλω να διοργανώνω εκδηλώσεις, αγώνες και επίπονες προσπάθειες πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να προσελκύσω υποστηρικτές. Να σημειώσω πως εγώ δεν είμαι αθλητής, δεν πάω για πρωταθλητισμό, δεν κυνηγάω επιδόσεις και χρόνους αλλά θέλω να περάσω τα δυνατά κοινωνικά και φιλανθρωπικά μηνύματα που μπορούν να διαπεράσουν άμεσα την κοινωνία μας μέσα από τον αθλητισμό. Φυσικά η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι καταλυτική. Η πατρίδα μου και η αγάπη που τρέφω για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι πηγή έμπνευσης και ζωής για μένα. Στο μέλλον θα επιδιώξω και κάποια προσπάθεια στη νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσω τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τις ακριτικές περιοχές όπως τα μικρά χωριά της Κρήτης που όπως μαθαίνω τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους ή κάνουν μαθήματα στο σχολείο μέσα σε δύσκολες συνθήκες».

Οσο για το μήνυμα που στέλνει ο Γιώργος Καρμοκόλιας είπε: «Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου και όλοι εμείς που ζούμε μακριά το γνωρίζουμε και το καταλαβαίνουμε πιο πολύ και πιο δυνατά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάκη Παπαδόπουλο για την υποστήριξη με την fundathlon.com καθώς και τον φίλο μου Ανδρέα Σαβιολάκη για τη μεγάλη υποστήριξη και ραντεβού σύντομα στην πατρίδα».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ