Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ανέβαλλε το θέμα για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 μ.μ. | |
Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ανέβαλλε το θέμα για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων (ΒΊΝΤΕΟ)
Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των μελών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.)Ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Αργειτάκος τοποθετήθηκε σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική για το έτος 2020- δηλαδή, το πόσο θα κοστίσει η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στους δημότες.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος αναφέρθηκε στην «ασάφεια» σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά που τελικώς ίσως εκτοξεύσει το κόστος διαχείρισης ζητώντας να αναβληθεί το θέμα προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αρκετοί ήταν οι Δήμαρχοι που συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις σε σχέσει με το τη θα πληρώνουν οι δημότες τους.
Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ Λαγός αντέδρασε απέναντι στην πιθανή αναβολή του θέματος λέγοντας χαρακτηριστικά, πως το θέμα "καίει την Τρίπολη".

Ύστερα από περίπου δύο ώρες το σώμα αποφάσισε να αναβάλει το θέμα και να επανέλθει σε νέα συνεδρίαση για την ψήφιση του.

Τέλος να τονίσουμε ότι η ψήφιση του θέματος αφορά το κόστος που επιφέρει σε Δήμους η δημιουργία ΣΜΑ και το ποσοστό της ανακύκλωσης και όχι για το αν θα γίνει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Στην κάμερα του pna.gr μίλησαν ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης

Πηγή: pna.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ