ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Λυμπεροπούλου: Πυρηνελαιουργεία στο Ναύπλιο... στο ίδιο έργο θεατές κε Περιφερειάρχη

Λυμπεροπούλου: Πυρηνελαιουργεία στο Ναύπλίο... στο ίδιο έργο θεατές κε Περιφερειάρχη
Με αφορμή την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 για την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην Πελοπόννησο παρουσιάζουμε τα εξής.


Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει το Ναύπλιο η πιο τουριστική πόλη της Πελοποννήσου 9 Ιανουαρίου 2020, στις 3.22 το μεσημέρι στην παραλιακή οδό ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟΥ στην περιοχή ΜΙΔΕΑ σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που τράβηξε το μέλος της παράταξης μας Γιούλη Παπαδοπούλου και αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.
Η περιφερειακή μας παράταξη ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 σε επερώτηση μας στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε θέσει το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων.

Δυστυχώς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές αφού τελικά οι περιφερειακές αρχές αλλάζουν αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Η αντιμετώπιση των πυρηνελαιουργείων θέλει επιστημονική γνώση και σοβαρότητα. Σαφώς πρέπει να περιοριστεί κατά το δυνατόν η εκπομπή των καυσαερίων, ωστόσο θεωρούμε ακραία την τοποθέτηση περί διακοπής της λειτουργίας τους. 
Απαιτείται, λοιπόν, νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα στην προσέγγιση του όλου θέματος, ώστε οι όποιες προτάσεις να τεκμηριώνονται επιστημονικά.

Όσο για μεγάλα λόγια του νέου περιφερειάρχη κ. Νίκα σε δηλώσεις του «ότι η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα» και τους λεονταρισμούς του «ότι καλύτερα να κλείσουν όλα και να μην υπάρχουν» αυτά μάλλον χάθηκαν στον πυκνό καπνό των πυρηνελαιουργείων και βυθίστηκαν στα χαντάκια των όμβριων υδάτων, δίπλα στον εθνικό δρόμο όπως δείχνουν χαρακτηριστικά οι αποκλειστικές φωτογραφίες του μέλους της παράταξης μας Γιούλης Παπαδοπούλου. 
Το λόγο έχουν τώρα οι υπηρεσίες περιβάλλοντος κεντρικές και περιφερειακές στις οποίες έχουμε προσφύγει και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων τους.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης
«Πράσινη Πελοπόννησος»
Εισηγήτρια: Γιούλη Παπαδοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ