ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:24:00 μ.μ. | | | |
Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη
Ο πρώτος θάνατος ασθενή με κορωνοϊό στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε.
Πρόκειται για έναν 80χρονο άνδρα από την Κίνα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Παρίσι, όπως γνωστοποίησε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας, Άγκνες Μπουζίν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ένας Κινέζος τουρίστας από την επαρχία Χουμπέι (σ.σ. της Κίνας), έφτασε στην Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μπισάτ σε καραντίνα. Η κατάστασή του είχε επιδεινώθηκε γρήγορα και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετές ημέρες και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας», τόνισε η Γαλλίδα υπουργός.

Η κόρη του ασθενή νοσηλεύεται, επίσης, στη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο, όπως τόνισε η Μπουζίν, «η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία και θα λάβει σύντομα εξιτήριο».

Περισσότεροι από 1.500 οι νεκροί

Ο νέος κορωνοϊός COVID-19, έχει μολύνει περισσότερους από 67.000 ανθρώπους, ενώ υπήρξε και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αφρική. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Χαβάη καθώς ένας Ιάπωνας τουρίστας που είχε επισκεφτεί το νησί πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό.

Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανέρχονται πλέον στους 1.526 μετά και την προσθήκη 143 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Χαβάης ξεκίνησαν σήμερα έρευνα αναζητώντας οποιοδήποτε πιθανόν είχε στενή επαφή με τον Ιάπωνα τουρίστα που ασθένησε στο νησί Ουάχου και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το κρούσμα αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Χονολουλού, όπου υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο άνδρας εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί στην Ιαπωνία πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ή ενώ μετέβαινε στη Χαβάη.

Η υπόθεση αυτή βασίζεται στην περίοδο επώασης των 14 ημερών του ιού και στο γεγονός ότι ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν λιγότερο από μία εβδομάδα στη Χαβάη, εξήγησαν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ο ασθενής και η σύζυγός του επισκέφθηκαν το νησί του Μάουι από την 28η Ιανουαρίου έως την 3η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στο Ουάχου, όπου έμειναν έως την 7η Φεβρουαρίου οπότε και πέταξαν για την πατρίδα τους, στην επαρχία Αϊτσί στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ