ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Έκτακτο: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλωσεις στη χώρα λόγω κορωνοϊου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:15:00 μ.μ. | |
Έκτακτο: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλωσεις στη χώρα λόγω κορωνοϊου
Την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, μετά την ανακοίνωση δύο ακόμη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι πέραν της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό και το παιδί της καθώς και μια ακόμη γυναίκα που ζει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας. Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

H 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε χθες πως είναι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η επιχειρηματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε απομόνωση. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές ξεκίνησαν αγώνα για να διερευνηθούν άμεσα οι επαφές της 38χρονης από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα με αεροπορική πτήση.

Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν και οι συνταξιδιώτες της.

Νωρίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ