ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Θ. Πετράκος: «Νέα θεατρική παράσταση Νίκα - Τατούλη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | |
Θ. Πετράκος: «Νέα θεατρική παράσταση Νίκα - Τατούλη»
Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες το Πε.Συ.Π. μετατράπηκε σε «θέατρο» προσωπικών αντιπαραθέσεων Νίκα και Τατούλη. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν και οι δυο να ξεστρατίσουν τη συζήτηση από τις ευθύνες τους.

Η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους της Περιφέρειας, αλλά και τους πολίτες της Πελοποννήσου και όσα τους απασχολούν, μετέφερε τη συζήτηση στα ουσιώδη προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και προχώρησε σε συνεργασία με τις άλλες ελάσσονες αντιπολιτεύσεις σε κατάθεση κοινής πρότασης απόφασης.

Αναδείξαμε ότι πέρα από μετακινήσεις προϊσταμένων για τις οποίες όποιες είναι αδικαιολόγητες είμαστε αντίθετοι, το κύριο για εμάς είναι να μην καταπατώνται τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στις Περιφέρειες και τονίσαμε ότι εδώ έχουν και οι δυο «λερωμένη τη φωλιά τους». Επισημάναμε ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού απαιτεί από την εκάστοτε περιφερειακή αρχή δημοκρατική συμπεριφορά και να ενεργεί με αμεροληψία και αξιοκρατία στις κρίσεις χωρίς ιδεοληψίες και σκοπιμότητες, ώστε να εμπνέει τους εργαζόμενους για δημιουργία και προσφορά.

Μέσα από την τοποθέτησή μας:

1) Επισημάναμε ότι είναι υποκρισία να μιλάει ο κ. Τατούλης για αντιδημοκρατικές πρακτικές, διότι είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί στους υπαλλήλους και στα στελέχη της Περιφέρειας, όταν σεβόμενοι την επιστημονική τους συγκρότηση διατύπωναν τη διαφωνία τους στις πολιτικές του κ. Τατούλη. Όπως είναι γνωστή και η πρακτική των ύβρεων αλλά και των συκοφαντιών κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

2) Αναδείξαμε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων από το 2011 μέχρι και σήμερα όλη η δομή της Περιφέρειας είναι κατασκεύασμα του κ. Τατούλη.

3) Καταγγείλαμε τον κ. Τατούλη ο οποίος δεν συγκρότησε ούτε το 2017 όπως όφειλε τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων και δεν λειτούργησε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια .

4) Τονίσαμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην αντικατασταθεί το «σύστημα Τατούλη» από ένα νέο «σύστημα Νίκα».

5) Επισημάναμε ότι είναι διαχρονικό πρόβλημα οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί των υπαλλήλων και των στελεχών.

6) Καταγγείλαμε κάθε παρέμβαση και μετακίνηση χωρίς αιτιολογία στελεχών και υπαλλήλων και από τον κ. Τατούλη και από τον κ. Νίκα.

7) Τονίσαμε ότι πρέπει το Πε.Συ.Π. να απαιτήσει από την κυβέρνηση να γίνουν προσλήψεις διότι σήμερα είναι υποστελεχωμένες όλες οι υπηρεσίες.

8) Καταθέσαμε πρόταση και προκαλέσαμε τη νέα περιφερειακή αρχή αν θέλει να είναι ειλικρινής σε όσα λέει εναντίον του «συστήματος Τατούλη» να προκηρύξει άμεσα όλες τις θέσεις ευθύνης, με αντικειμενικά κριτήρια για τα στελέχη της Περιφέρειας (Γενικούς Δ/ντές, Δ/ντές και Προϊσταμένους) και εντός τριμήνου να γίνουν οι κρίσεις και οι επιλογές των στελεχών για να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών.

9) Τονίσαμε ότι η συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων και η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων πρέπει να γίνει άμεσα και όχι να παραπεμφθεί στις «καλένδες», αφού πρώτα γίνει η αλλαγή του οργανισμού.

10) Καταγγείλαμε και το νέο Περιφερειάρχη κ. Νίκα ότι είναι απαράδεκτο:

α) Να αμφισβητεί τις υπογραφές των Διευθυντών για τις υπερωρίες των υπαλλήλων του 4ου τριμήνου του 2019 και απαιτήσαμε να δοθούν όλες οι υπερωρίες των υπαλλήλων του 4ου τριμήνου που έχουν υπογράψει οι διευθυντές και να μην γίνει καμία περικοπή από το 2020 και εντεύθεν.

β) Να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος!!! Τονίσαμε ότι αυτό παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. Του επισημάναμε ότι υπάρχει απαγορευτική απόφαση και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και καταγγελία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Περιφέρειες. Απαιτήσαμε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση.

11) Ζητήσαμε να μην υπάρχει καμία περικοπή ημερών αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι των προηγούμενων ετών 2017-2019.

12) Απαιτήσαμε την άμεση επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ.

13) Τονίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Δημοσίου.

14) Απαιτήσαμε την άμεση και καθολική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

15) Ζητήσαμε να μην ασκηθούν εφέσεις σε τυχόν θετικές δικαστικές αποφάσεις σε σχετικές αγωγές εργαζομένων, καθώς και να γίνουν παρεμβάσεις αρμοδίως, για τη χορήγηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με βάση το Υπόμνημα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία των εργαζομένων.

Δυστυχώς οι απαντήσεις του κ. Νίκα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τον κ. Τατούλη .

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και σε συνεργασία με τους εργαζομένους και τους συλλόγους τους δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων τους .

Το Γραφείο Τύπου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ