ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Για την Βιολογική Γεωργία ενημερώθηκαν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | | |
Για την Βιολογική Γεωργία ενημερώθηκαν οι σπουδαστών του ΔΙΕΚ Άργους
Επίσκεψη των σπουδαστών της Ειδικότητας Δενδροκομίας και Εναλλακτικών Δενδρωδών Καλλιεργειών του ΔΙΕΚ Άργους, στον Επιθεωρητή κ. Βαγγέλη Κυριάκου της COSMOCERT, εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων. 

Ο κ. Κυριάκου ανέλυσε στους σπουδαστές την έννοια της Βιολογικής Γεωργίας, τα κριτήρια ένταξης των παραγωγών καθώς και τα κριτήρια - στάδια μετάβασης από την Συμβατική στην Βιολογική Γεωργία ανάλογα με την καλλιέργεια και άλλους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη (είδος, γειτονικές καλλιέργειες, προηγούμενη χρήση κ.ά.). 

Επιπλέον θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν, τα οργανικά λιπάσματα (μη χημικές συνθέσεις, κομπόστ, κοπριά από ζώα ελευθέρας βοσκής κ.ά.) που χρησιμοποιούνται, οι τρόποι καταπολέμησης ζιζανίων, εχθρών και ασθενειών με βιολογικά εγκεκριμένα σκευάσματα, τα χρονοδιαγράμματα και το πρωτόκολλο εργασιών που κρατείται από τους παραγωγούς, οι δειγματοληψίες (καρπού, εδάφους και φύλλων) που πραγματοποιούνται από τον Επιθεωρητή έως και τον καταναλωτή, οι οικονομικοί παράμετροι και το κόστος όλης της διαδικασίας, η διάθεση και η προώθηση των βιολογικών προϊόντων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ