ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | | |
Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο (βίντεο)
Στους αποκριάτικους ρυθμούς μπήκε το Ναύπλιο καθώς την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης της Αποκριάς!
Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο (βίντεο)
Μέσα από ένα ξεχωριστό δρώμενο ντελάληδες, τυμπανιστές και καρναβαλιστές πρόβαραν τις φορεσιές τους και ξεκίνησαν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο δρόμο έφθασαν στην Πλατεία Συντάγματος, διαλαλώντας την έναρξη της Αποκριάς σε ντόπιους και επισκέπτες της πόλης.
Μέσα από ένα σύγχρονο θέαμα που γέμισε ήχους και χρώματα τα παραδοσιακά στενάκια του Ναυπλίου , σηματοδότησαν με το δικό τους ανεπανάληπτο τρόπο την έναρξη του 30ου Αναπλιώτικου Καρναβαλιού.
Στην εντυπωσιακή εκδήλωση που σκόρπισε χαρά σε μικρούς και μεγάλους συμμετείχαν, το Σύνολο Κρουστών της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, η Σχολή χορού Τάτση, η Ομάδα ζογκλερ Χ-Saltibagos, τα τμήματα Ενόργανης και Ακροβατικής γυμναστικής του Αθλητικού Συλλόγου « ΟΛΥΜΠΙΑ» και η Ομάδα Cheerleading του Πολιτιστικού, Αθλητικού, Γυμναστικού Προοδευτικού Συλλόγου « Χοροκίνηση».
Στην πολύχρωμη αποκριάτικη εκδήλωση που στήθηκε στην πλατεία συντάγματος, παρευρέθηκε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και φυσικά πολύς κόσμος από ντόπιους και επισκέπτες της πόλης που βρήκαν μια καλή ευκαιρία να ξεφαντώσουν σε μια ηλιόλουστη Κυριακή. 
Σε χαιρετισμό του για την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει: "Παρά το γεγονός ότι Καρναβάλι σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής παραδοσιακά ήταν και παραμένει μια περίοδος εκτόνωσης και ξεγνοιασιάς για όλους.
Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι είναι στενά συνυφασμένο με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του δήμου. Συνοδεύεται από μια σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, με τον τελάλη να αναγγέλλει το χαρμόσυνο γεγονός της έναρξης του Καρναβαλιού στο Ναύπλιο για να απλωθεί σιγά σιγά σε όλο το δήμο.
Η Καρναβαλική "καρδιά" θα χτυπήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στην πλατεία Συντάγματος, με το Βενετσιάνικο δρώμενο και την Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της παλιάς πόλης.
 Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Αναπλιώτικο καρναβάλι είναι ότι πέρα από εντυπωσιακό είναι και πολύ άμεσο. Το στήσιμο της γιορτής «όλη η πόλη μια σκηνή», επιτρέπει στους θεατές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν ενεργά στο κέφι.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο οι καρναβαλιστές μεγαλουργούν, με τα άρματα να συναγωνίζονται σε αισθητική και φαντασία, ενώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ομάδες αυξάνεται εντυπωσιακά.
Σας περιμένουμε λοιπόν και εσάς για να γλεντήσουμε, να περάσουμε καλά, να ξεφύγουμε από όλα μας τα προβλήματα!"

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη στον χαιρετισμό της τόνισε πως πρωταρχικός στόχος των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά, που μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα μέχρι και την καύση του καρνάβαλου θα μπορέσουν να διασκεδάσουν και να χαρούν μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ οι άνθρωποι του ΔΟΠΠΑΤ έχουν ξοδέψει χρόνο και μεράκι για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ