ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Βενετσιάνικο καρναβάλι με τους En Cardia στο Ναύπλιο το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς

Βενετσιάνικο καρναβάλι με τους En Cardia στο Ναύπλιο το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς
Με δύο διαφορετικά δρώμενα, σε διαφορετικές ώρες, κύλησε το Σαββατόβραδο 22 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ναυπλίου στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων.
Νωρίς το απόγευμα σχολεία , σύλλογοι και φορείς με τις πολυπληθείς ομάδες τους και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πλημμύρισαν ,με τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους , τους δρόμους , καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος .
Εκεί με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας χόρεψαν και σκόρπισαν κέφι και χαρά σε όλους τους παρευρισκομένους.
Είναι ένα έθιμο που υποστηρίζουμε και ενισχύουμε, ευχαριστώντας φυσικά όλους αυτούς που η δική τους συμμετοχή αποτέλεσε την επιτυχία της εκδήλωσης.
Και αφού τέλειωσαν όλα αυτά με τις καλύτερες εντυπώσεις , τη σκυτάλη πήραν οι Κυρίες και οι Κύριοι που χρόνια τώρα με ρούχα εποχής μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν , περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια και τις πλατείες του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.
Οι παρουσίες τους και οι κινήσεις τους άψογα συνυφασμένες στο μοναδικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει η φυσική ομορφιά και η ιστορική διαδρομή του Ναυπλίου.
Φέτος , ακόμα μεγαλύτερη η ομάδα , μια ομάδα ανθρώπων που για χρόνια στηρίζουν με τη συμμετοχή τους , αλλά και νέων ανθρώπων που η συμμετοχή τους επιβραβεύει και ενθαρρύνει για τη συνέχιση όλου αυτού.
Θα ήταν ,όμως ,παράλειψη , αν δεν γίνει μία ιδιαίτερη αναφορά στην ψυχή της ομάδας , που δεν είναι άλλη από την κ. Τίνα Γκιόλα.
Η κ. Τίνα είναι αυτή που έχει αγαπήσει και πιστέψει στην πόλη και στους ανθρώπους της .
Είναι αυτή που από μαθήτρια θαύμαζα , που για αρκετά χρόνια δίπλα της έχω νιώσει το πάθος της για όλο αυτό που κάνει και τώρα από τη θέση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ νιώθω χρέος μου να την ευχαριστήσω δημόσια για την τόσο στενή και άψογη συνεργασία και στήριξη.
Περιμένοντας , λοιπόν , το τελευταίο Σάββατο των Αποκρεών , κι ενώ όλη την εβδομάδα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τοπικά διαμερίσματα πραγματοποιούνται αποκριάτικα δρώμενα και γλέντια , προσκαλούμε επισκέπτες και δημότες στο Ναύπλιο και στο ξεχωριστό Βενετσιάνικο Καρναβάλι ,για να απολαύσουμε την Ιταλική Κομέντια Ντελ Άρτε , το θέατρο δρόμου , την ταραντέλα !
Είναι ένας θεσμός που βρήκαμε και εξελίσσουμε .Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια με πρωτοβουλία του ΠΛΙ και της κ. Νανάς Παπαντωνίου , που οφείλουμε όλοι μας να την.ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και γι αυτό μαζί με τόσα άλλα που έχει προσφέρει και προσφέρει στην πόλη μας.
Αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από το Δήμο και τον κόσμο και συνεχίζεται σήμερα πάλι με την κ. Τίνα Γκιόλα να πρωτοστατεί .Μια παράδοση , πλέον , ένα πολιτιστικό δρώμενο που συνάδει με τον πολιτισμό , την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης μας.
Φέτος ενισχύουμε το θεσμό με μία παράσταση δρόμου το Σάββατο το βράδυ στις 20:00 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων με τον δεκαμελή θίασο Hellix .
Στη συνέχεια τα ντόμινα με τη συνοδεία των En Cardia και με θαυματοποιούς της ομάδας Hellix θα ξεκινήσουν το ταξίδι με προορισμό την πλατεία Συντάγματος , όπου με μουσική που εμπνέεται από το πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας θα ξεσηκώσουν όλους μας στους ρυθμούς της ταραντέλας και όχι μόνο.....

Μαρία Ράλλη 
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ