ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου για το Θερινό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο

Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου για το Θερινό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο
Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2020 (“High School Summer Program - HSSP”).

Εφέτος, θα είναι η ένατη συνεχή χρονιά υλοποίησης του προγράμματος. Μαθήτριες και μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων σπουδών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες ένα εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο. Εκτός από το μαθητικό δυναμικό των Λυκείων της Αργολίδας, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και μαθήτριες και μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας και το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου στην Δυτική Αττική, το 1ο και 2ο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, καθώς και το αμερικανικό σχολείο Odyssey Charter School, Wilmington, Delaware, U.S.A.

Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών και την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard. Εφέτος ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών από το Harvard, οι οποίοι υπό την εποπτεία των καθηγητών τους θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες / εκπαιδευτικές συνεργάτιδες, θα αυξηθεί σε έξι.

Το HSSP προσφέρεται με υποτροφία σε όλες τις συμμετέχουσες μαθήτριες και τους συμμετέχοντες μαθητές. Στο Πρόγραμμα θα επιλεγούν, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος, και θα συμμετάσχουν συνολικά εικοσιτέσσερις μαθητές/τριες.

Το HSSP θα διεξαχθεί στο κτήριο Ιατρού, όπου στεγάζεται το ΚΕΣ, και στο Κέντρο Τέχνης ΦΟΥΓΑΡΟ, στο Ναύπλιο, από τις 2 έως τις 17 Ιουλίου 2020.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα υποστηρίξει την μετακίνηση των συμμετεχουσών/όντων από και προς το ΦΟΥΓΑΡΟ, προσφέροντας λεωφορείο που θα ξεκινά από κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (https://chs.harvard.edu/hssp) λήγει στις 31 Μαρτίου 2020.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47030 εσ. 1, κιν. τηλέφωνο: 6973035317, e-mail: hssp_greece@chs.harvard.edu).


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος),
Πανεπιστήμιο Harvard
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ