ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ταινία του 2011 προαναγγέλλει όλα όσα ζούμε σήμερα με τον κορωνοϊό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | |
Ταινία του 2011 προαναγγέλλει όλα όσα ζούμε σήμερα με τον κορωνοϊό (βίντεο)
Η ταινία ονομάζεται «Contagion», κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν προάγγελος των όσων ζούμε τις τελευταίες μέρες.Όλα όσα διαδραματίζονται στην ταινία που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2011 τα ζει με παραπλήσιο τρόπο ολόκληρος ο πλανήτης τώρα. Και το πιο παράδοξο και ανατριχιαστικό απ όλα είναι το γεγονός πως στην ταινία φαίνεται πως ο ιός μεταδόθηκε στον πρώτο άνθρωπο στον Χoνγκ Κoνγκ από μολυσμένη νυχτερίδα!


Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη, εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία της έχει κάνει την ταινία «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σύμφωνα με το Buzzfeed το θρίλερ του 2011 έχει γίνει ανάρπαστο στις πλατφόρμες streaming όσο και στα torrents και πλέον αποτελεί την δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία της Warner Bros. για το 2020.

Το «Contagion» του Σόντερμπεργκ μιλάει για έναν μολυσματικό ιό ο οποίος ξεκίνησε από την... Ασία και προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία την ίδια στιγμή, που εν μέσω πανικού, οι ειδικοί προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν και να τον σταματήσουν βρίσκοντας το εμβόλιο. Σας θυμίζει κάτι; Και όχι μόνο εσάς, αφού εκατοντάδες χρήστες του ίντερνετ υποστηρίζουν ότι η ταινία που σήμερα βλέπεται και ως... ντοκιμαντέρ, «προφήτεψε» με ακρίβεια την πανδημία του κορονοϊού.
Μιλώντας στο Buzzfeed, ο παραγωγός της ταινίας Μάικλ Σάμπεργκ ανέφερε ότι η ταινία «έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα» και εξήγησε ότι για να δοθεί όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική απεικόνιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού είχαν την καθοδήγηση των επιστημόνων. «Δεν προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ότι θα πεθάνουμε όλοι, προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ώστε να κάνει κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάμπεργκ.

Η Τρέισι ΜακΝαμάρα, καθηγήτρια Παθολογίας στο Western University of Health Sciences και επιστημονική σύμβουλος της ταινίας, δήλωσε στο BuzzFeed ότι δεν της προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία έχει γίνει τόσο δημοφιλής και σημείωσε «Εύχομαι ότι τώρα έδωσαν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι όταν βγήκε η ταινία στις αίθουσες, καθώς στην πραγματικότητα ήταν μία προειδοποίηση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι αυτό που περιγράφεται θα μπορούσε να συμβεί και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Στη σύνοψη της ταινίας διαβάζουμε:

Μία ταξιδιώτισσα παίρνει ξηρούς καρπούς από ένα μπολ στο μπαρ του αεροδρομίου, πριν δώσει την πιστωτική της κάρτα στον σερβιτόρο. Μια επαγγελματική συνάντηση ξεκινά με ανταλλαγή χειραψιών. Ενας άνδρας βήχει σε ένα κατάμεστο λεωφορείο... Μία επαφή... Μια στιγμή... Και ένας φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί. Οταν η Μπεθ Εμχοφ επιστρέφει στη Μινεάπολη από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ-Κονγκ, η αδιαθεσία που απέδιδε στο τζετ-λαγκ υποτροπιάζει. Δύο ημέρες αργότερα, κείτεται νεκρή στην Εντατική, τη στιγμή που οι γιατροί λένε στον σοκαρισμένο σύζυγό της ότι δεν ξέρουν πού οφείλεται ο θάνατός της. Πολύ σύντομα, και άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να εκδηλώνουν τα μυστηριώδη συμπτώματα και ο ιός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς, και μία επιστήμονας προσπαθεί να βρει την πηγή. Παράλληλα, ένας ακτιβιστής μπλόγκερ ισχυρίζεται ότι η κοινή γνώμη δεν έχει μάθει όλη την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει, πυροδοτώντας μια επιδημία παράνοιας και τρόμου εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον ιό...

Στην... προφητική ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ πρωταγωνιστούν οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λόρενς Φίσμπερν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ