ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

228 τα κρούσματα στη χώρα από τον κορωνοϊό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
228 τα κρούσματα στη χώρα από τον κορωνοϊό (βίντεο)
Στα 228 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μετά και τα 38 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.


Τα 22 από τα νέα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ενώ η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 57 άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι. Οκτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο και συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 3.400 δείγματα.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε τρεις.

Οπως έγινε γνωστό το Σάββατο, κατέληξαν ένας 90χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ένας ένας ακόμη, 67 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Οσον αφορά τον τελευταίο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι συστήνονται αυστηρά εργαστηριακά κριτήρια, συνεπώς δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή σε πολίτες με ήπια συμπτώματα που θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην παρατηρηθούν ξανά συνθήκες συγχρωτισμού σαν αυτές που εμφανίστηκαν σήμερα στα σουπερμάρκετ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ