ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Έφοδο στα super market της Αργολίδας - Τι προμηθεύεται ο κόσμος - Σε τι παρουσιάσθηκε έλλειψη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | |
Στο κόκκινο η κίνηση στα super market της Αργολίδας - Τι προμηθεύεται ο κόσμος; - Σε τι υπάρχει έλλειψη;
Το αδιαχώρητο σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ναύπλιο και όχι μόνο.

Ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί προϊόντα και η κίνηση με προοδευτική άνοδο από τις αρχές της εβδομάδας έφτασε σήμερα στα κόκκινα.

Σύμφωνα με τα στελέχη των επιχειρήσεων, από τον τεράστιο όγκο κίνησης, έχουν παρουσιαστεί κάποιες ελλείψεις ακόμα και σε βασικά είδη μακράς διαρκείας που εξαφανίζονται από τα ράφια, αλλά αντικαθίστανται, ενώ από Δευτέρα θα υπάρξει και πάλι επάρκεια. 

Οι αποστολές από κεντρικές αποθήκες είναι καθημερινές, ενώ το μοναδικό είδος που τελεί σε ανεπάρκεια είναι τα αντισηπτικά χεριού, σώματος και επιφανειών.

Τα είδη που αδειάζουν από τα ράφια με τρελή ταχύτητα, είναι τα μακαρόνια, το ρύζι, το αλεύρι, ο τοματοπελτές, το γάλα εβαπορέ, τα όσπρια, το χαρτί υγείας και τα φιαλίδια υγραερίου!

Ένα από τα βασικά πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν τα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα, θα είναι η έλλειψη προσωπικού αφού πολλοί είναι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που έχουν ζητήσει ειδική άδεια επειδή έχουν μικρά παιδιά.

Επίσης και στα κρεοπωλεία υπήρξε μεγάλη κίνηση με αποτέλεσμα προς το μεσημέρι να έχει εξαφανισθεί το βόειο κρέας ενώ λιγότερες ήταν ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στα υπόλοιπα κρεατικά και πουλερικά. 

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την «έφοδο» στα σούπερ μάρκετ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης, καλεί τον κόσμο: «Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις».

Παραγωγοί, εισαγωγείς, χονδρέμποροι και λιανέμποροι έχουν διαβεβαιώσει ότι για το διάστημα που φαίνεται ότι διαρκέσει η κρίση που προκάλεσε η εξάπλωση του κορονοϊού δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στα βασικά αγαθά από την αγορά. Επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα και η αγορά τροφοδοτείται συνεχώς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ