ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

55 μαθητές από Ελλάδα και Ευρώπη ενώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου για τον Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. | | |
55 μαθητές από Ελλάδα και Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου για τον Καποδίστρια
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας – 20 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί – από Κέρκυρα, Ρουμανία, Σλοβενία και Γερμανία παρακολούθησαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχαν ετοιμάσει 35 μαθητές του σχολείου μας και 15 καθηγητές που ανήκουν στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος. 
Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν και 3 εκπαιδευτικοί από τον συντονιστή της σύμπραξης Erasmus+, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Πέτρου Αγγελόπουλου.
Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε υποδοχή των φιλοξενούμενων από την χορωδία του σχολείου από τη χορωδία του σχολείου, γνωριμία των μαθητών με παρουσιάσεις των χωρών και των σχολείων τους και δραστηριότητες γνωριμίας με παιχνίδια και μάθημα δημοτικών χορών στο Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου. 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσημο γεύμα στο χώρο του σχολείου με την καταπληκτική προσφορά των γονέων των μαθητών μας και το συντονισμό όλων των εκπαιδευτικών της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.
Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν στο Άργος με την καθοδήγηση των μαθητών μας και με θέμα τα ίχνη του Καποδίστρια στην πόλη του Άργους. Επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία στο Άργος που δηλώνουν την ζωή του Κυβερνήτη και το έργο του.
 Η ημέρα συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Ασκληπείο της Επιδαύρου και την ξενάγηση των εταίρων μας από τους μαθητές μας.
Την τρίτη ημέρα οι μαθητές μας με τις καθηγήτριές τους είχαν ετοιμάσει θεματική ξενάγηση στο Ναύπλιο που αφορούσε στη ζωή του Ι. Καποδίστρια ως κυβερνήτη στο Ναύπλιο έως και τη δολοφονία του. Μετά από τη θεματική ξενάγηση οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού ψάχνοντας στοιχεία μέσα στην Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου. 
Το απόγευμα οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με το βιωματικό εργαστήρι με θέμα τους Εχθρούς και τους Φίλους του Καποδίστρια. Το εργαστήρι είχαν προετοιμάσει οι μαθητές μας με τη βοήθεια εκπαιδευτικών μας.
 Στο τέλος αυτής της μεγάλης ημέρας οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε συντονιστική συνάντηση στο χώρο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard και συζήτησαν τις λεπτομέρειες έκβασης του προγράμματος.
Την τέταρτη ημέρα φιλοξενίας οι εταίροι μας ξεναγήθηκαν από τους μαθητές μας στο Παλαμήδι και πληροφορήθηκαν για την Ελληνική επανάσταση του 1821 και τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή. Έπειτα επισκέφτηκαν το Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης, στη μόνιμη έκθεση με τα Πρόσωπα του ’21 και στην περιοδική έκθεση «Άρωμα Γυναίκας».
 Το μεσημέρι έγινε το επίσημο γέυμα λήξης και απονομή των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες. Και το απόγευμα, μια από τις πιο συγκινητκές στιγμές του προγράμματος με το θεατρικό δρώμενο με θέμα τη Δολοφονία του Καποδίστρια από τους μαθητές μας.
Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Ακρόπολη των Αθηνών και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από επαγγελματίες ξεναγούς σε όλα τα σημαντικά σημεία του βράχου και του μουσείου και έπειτα αναχώρησαν για το αεροδρόμιο αποχαιρετώντας με συγκίνηση τους καινούριους τους φίλους!
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή όλων των δραστηριοτήτων και των 5 ημερών μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του σχολείου για τα προγράμματα Erasmus+ εδώ.
Για την πολύτιμη αρωγή τους θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Το Δήμο Ναυπλιέων μέσω του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και του γραφείου Europe Direct που κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων της φιλοξενίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και την Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων κ. Μ. Γκόγκα που μας φιλοξένησε στη συντονιστική συνάντηση των εταίρων εκπαιδευτικών.

Τον κ. Ιωάννη Γιατράκο, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Αργολίδας που συνεργάστηκε με τους μαθητές για να προετοιμάσει το βιωματικό εργαστήρι με θέμα τους Εχθρούς και τους Φίλους του Ι. Καποδίστρια.
Την κ. Αγγελική Τσάκωνα, εκπαιδευτικό – θεατρολόγο, που πραγματοποίησε θεατρικό εργαστήρι με τους μαθητές μας και προετοίμασε θεατρικό δρώμενο με θέμα τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια.

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Π. Αγγελόπουλο που στήριξε το πρόγραμμα στο Ναύπλιο με τη συνεχή παρουσία του και συμμετοχή του.

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δ. Οικονομόπουλο, τον διευθυντή ΔΔΕ Αργολίδας κ. Ι. Γαληνό, τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Και βέβαια τους γονείς των μαθητών μας που η στενή συνεργασία τους εξασφαλίζει την απαιτούμενη υψηλή ποιότητα σε αυτή τη διεθνή συνεργασία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ