ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

66 πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα - Δεν υπάρχει κρούσμα στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | | |
66 πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα - 1 στην Τρίπολη - Δεν υπάρχει κρούσμα στο Άργος
Εκατοντάδες είναι οι έλεγχοι που έχουν γίνει τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Από αυτούς, 363 περιπτώσεις με ύποπτα συμπτώματα ήταν τελικά αρνητικά στον ιό.


Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν:

203 στην Αττική,

68 στην Αχαΐα,

44 στη Θεσσαλονίκη,

27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα),

Από τρία σε Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα και Άργος

Από δύο σε Χανιά, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά και

Από ένα σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα και Ηράκλειο.

Στην Αργολίδα δεν υπάρχουν κρούσματα καθώς όσα εξετάσθηκαν ηταν αρνητικά στον κορωνοϊό σύμφωνα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έχουν ήδη ενημερωθεί περισσότερα από 1.500 άτομα για την πιθανότητα να εμφανίσουν λοίμωξη από τον κορωνοϊό, είτε λόγω της επαφής τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε γιατί έχουν επιστρέψει από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Επίσης μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είχαν ελεγχθεί 700-800 δείγματα, αριθμός που πλέον έχει ξεπεράσει τους 1000.

Πήραν «φωτιά» οι γραμμές στο 1135

Παράλληλα, από χθες, Σάββατο ενεργοποιήθηκε ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1135 προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται, ενώ μέχρι την Παρασκευή οργανισμός είχε δεχτεί περίπου 60.000 κλήσεις.

Στα 66 τα κρούσματα

Άλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 66.

Όλοι είναι ελληνικής καταγωγής και οι 51 προέρχονται από το γκρουπ των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και τέσσερις επαφές τους).


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ