ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Την 8η του Μάρτη τίμησαν οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου (βίντεο)

Την 8η του Μάρτη τίμησαν οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου (βίντεο)
Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου τίμησαν την 8η του Μάρτη Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην εργαζόμενη γυναίκα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με εργατικά Σωματεία και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της καμπάνιας της ΟΓΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Λάστιχο ωράριο - Λάστιχο ζωή».

 Προηγήθηκαν εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους όπου συνάντησαν , ενημέρωσαν και συζήτησαν με εργαζόμενους - ιδιαίτερα με εργαζόμενες γυναίκες- και τους προσκάλεσαν στην εκδήλωση.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Άργος, στο STRETTO CAFE . Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο που αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα της ζωής της γυναίκας. Δείτε το βίντεο στο τέλος του δελτίου τύπου. Ακολούθησαν παρεμβάσεις γυναικών από διαφόρους τόπους εργασίας, στις οποίες περιέγραψαν τις ιδιαιτερότητες του κάθε εργασιακού κλάδου. Μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες διαπιστώθηκε πως η εντατικοποίηση και η καταπάτηση των ιδιαίτερων γυναικείων δικαιωμάτων παρατηρείται σε όλους τους εργασιακούς χώρους .

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αιτίες που συντελούν στο να γίνεται πραγματικά λάστιχο η ζωή της γυναίκας με τις πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά, στην οικογένεια, στο σπίτι. Κατέληξαν στην αναγκαιότητα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους και των σύγχρονων αναγκών τους μέσα από τον οργανωμένο αγώνα από κοινού με τους άνδρες ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ .

Οι Παγκόσμιες Ημέρες περνούν… ζητούμενο είναι, να διατηρούμε ενεργά τα μηνύματά τους κάθε μέρα. Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου, το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσουν τη δράση τους στα πλαίσια της καμπάνιας της ΟΓΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων γυναικείων αναγκών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ