ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ο Αλέξανδρος Μουσούρος σε ημερίδα με θέμα: "Η Ψυχολογική Προσέγγιση του Ασθενούς"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | | |
"Η Ψυχολογική Προσέγγιση του Ασθενούς και ο Ρόλος του Κλινικού Ψυχολόγου"
Στα πλαίσια της εφαρμογής της βοτουλινικής τοξίνης στην Ωτορινολαρυγγολογία, ο Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος BA, MSc – Ψυχοθεραπευτής στα πλαίσια της ημερίδας που έλαβε τόπο στο Διαβαλκανικό - Interbalkan στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29/02/2020 ανέπτυξε το θέμα «Η Ψυχολογική Προσέγγιση του Ασθενούς και ο Ρόλος του Κλινικού Ψυχολόγου». 

Ο λόγος επιλογής αυτού του θέματος προκύπτει από την ανάγκη προσέγγισης του ατόμου ως σύνολο – ολότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί προσεγγίζοντας το άτομο βάσει του Βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου της υγείας. 
Θα ήταν ιδανικό να υπάρξει μεγάλη διασύνδεση των Κλινικών Ιατρών μέσω περιστατικών που αντιμετωπίζουν με Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, μιας και αρκετά από αυτά τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στην ημερίδα παρουσιάζουν συννοσηρότητα με ψυχικές παθήσεις. 

Στην παρουσίαση ο κύριος Μουσούρος ανέδειξε βασικές δεξιότητες Συμβουλευτικής και κλινικής αξιολόγησης, όπως και βασικά έγκυρα εργαλεία κλινικής αξιολόγησης – κλίμακες που μπορούν με μία βασική εκπαίδευση να χρησιμοποιούν οι Κλινικοί Ιατροί στην πρακτική τους. Επίσης, ανέδειξα ποσοστά ψυχοπαθολογίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ώστε να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης. 
Τέλος, πρότεινε τρόπους συνεργασίας των Κλινικών Ιατρών με Κλινικούς Ψυχολόγους, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα για του ασθενείς, με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα και την καλύτερη ποιότητα ζωής τους. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ