ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Πιέζει ο Γκιόλας για να μην κλείσει η τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:07:00 π.μ. | | | |
Πιέζει ο Γκιόλας για να μην κλείσει η τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουρίο Αργολίδας
Επιστολές απέστειλε ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, καθώς και προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό.


Ακολουθεί η επιστολή:

ΠΡΟΣ α. Τον κ. Διοικητή και τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

β. Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη

γ. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη

δ. Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη

Θέμα: « Ανάγκη εξακολούθησης της λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας»

Με αφορμή την έκδοση της με αριθμό 19/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου αισθάνομαι την ανάγκη και οφείλω να ενώσω τη φωνή μου και να συστρατευτώ με το πάνδημο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Επιδαύρου, όπως εκφράσθηκε και διατρανώθηκε με την ανωτέρω ομόφωνη απόφασή του, για την άμεση επαναλειτουργία του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Λυγουριού Αργολίδας.

Οι λόγοι που συνηγορούν και περιέχονται στην ως άνω απόφαση είναι οι εξής:

1. Η περιοχή που εξυπηρετείται από το Κατάστημα αυτό τυγχάνει πρωτίστως αγροτοκτηνοτροφική, με μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων και συνταξιούχων, με ελάχιστη γνώση ή πλήρη άγνοια χειρισμού ηλεκτρονικών μέσων και διαδικτύου.

Εξ αυτού του λόγου η πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους, μέσω των ΑΤΜ, είναι σχεδόν αδύνατη.

2. Το Κατάστημα εξυπηρετεί τους κατοίκους αρκετών ορεινών και ημιορεινών Κοινοτήτων (χωριών) με δυσχερή οδική πρόσβαση και επικοινωνία με την πλησιέστερη πόλη και πρωτεύουσα του νομού, το Ναύπλιο, σε αποστάσεις 25 χλμ και άνω. Δευτερευόντως, προσέλευση και εξυπηρέτηση από το Κατάστημα του Λυγουριού παρέχεται και προς τους κατοίκους των ορεινών χωριών της όμορης επαρχίας Τροιζηνίας, ο πληθυσμός της οποίας παρουσιάζει ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν του Δήμου Επιδαύρου.

3. Σε ορισμένες περιοχές, όπως την Αρχαία και Νέα Επίδαυρο, το Λυγουριό (έδρα του Δήμου), την Τραχειά, τη Δήμαινα κ.α. υφίστανται πλήθος σε αριθμό και εύρος επιχειρήσεων με αναφορά, κυρίως στον Τουριστικό τομέα (ξενοδοχεία, εστίαση κ.α.) αλλά και λοιπούς τομείς όπως την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία τοπικών προιόντων (ελαιόλαδο, τυροκομικά προιόντα, μάρμαρα κ.α.).

4. Η ύπαρξη και λειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του Αρχαίου Θεάτρου, που υποδέχονται και φιλοξενούν περί τους 800.000 επισκέπτες καθ’όλο το έτος, καθιστούν επιβεβλημένη τη λειτουργία Τραπεζικού Υποκαταστήματος στο Λυγουριό. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλέψετε την ομόθυμη και πείσμονα απαίτηση όλων των δημοτών και των εξυπηρετούμενων, οι οποίοι άλλως θα αισθανθούν μεγάλη πικρία και αγανάκτηση.

Οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας ενεργούντες προς όφελος κυρίως των εξυπηρετούμενων πολιτών και συνεπώς ως επιτετραμμένοι για τη μέριμνα και φροντίδα αιτημάτων κοινωνικών, οικονομικών και ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος και οφέλους, παρακαλείσθε να λάβετε από κοινού τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η ματαίωση της λειτουργίας του εν λόγω Τραπεζικού Καταστήματος στο Λυγουριό.

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ