ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κελιά και θάλαμοι γεμίζουν ασφυκτικά αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου

Κελιά και θάλαμοι γεμίζουν ασφυκτικά αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου
Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου,  απέστειλε ο Συλλογος Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου όπου αναφέρουν την επιδεινούμενη κατάσταση στις φυλακές.

Η επιστολή:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε μια διαρκή αύξηση των Νεοεiσερχόμενων Κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου όπου εργαζόμαστε.  Τα κελιά όπως και οι θάλαμοι αρχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά. 

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε κελιά που πρέπει να διαμένουν τέσσερις (4) το πολύ Κρατούμενοι , τοποθετούνται μέχρι έξι (6). Στους Θαλάμους όπου οι κρατούμενοι πρέπει να είναι έως είκοσι πέντε (25), αυτή τη στιγμή είναι περίπου τριάντα (30) ανά Θάλαμο. 

Επί συνόλου το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου μπορεί να φυλάξει μέχρι τριακόσιους πενήντα (350) κρατουμένους και αυτή τη στιγμή έχει στη δύναμη του τετρακόσιους είκοσι πέντε (425) κρατουμένους , με συνεχώς αυξανόμενη τάση. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας ως προς την διαχείριση των υπεράριθμων 

Κρατουμένων ,ειδικά μετά το φλέγον θέμα που έχει προκύψει με τον Κορονοϊό (covid-19), και να σας παρακαλέσουμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες αποσυμφόρησης του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου , προλαμβάνοντας έτσι δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για εμάς τους εργαζόμενους όπως και για τους κρατουμένους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΕΝΕΚΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ