ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Μαραθώνιοι από το Τόκιο μέχρι την Γαλλία βγαίνουν νοκ άουτ από τον κορωνοϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. | | |
Διοργανώσεις Μαραθωνίων σε όλο τον κόσμο βγαίνουν νοκ ουτ από τον κορωνοϊό
Από την διοργάνωση του Μαραθωνίου του Τόκιο που έγινε μεταξύ… ελίτ συγγενών και φίλων μέχρι το Ναύπλιο, ο κορoνοϊός συνεχίζει και βγάζει… νοκ άουτ μεγάλους αγώνες δρόμου ανά την υφήλιο.

Θυμίζουμε ότι ο Μαραθώνιος του Τόκιο που έχει 35.000 συμμετοχές κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τη συμμετοχή περίπου 200 ελίτ αθλητών.

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, αναβλήθηκε και ορίστηκε ξανά για τις 17 Μάϊου, σε μια ημερομηνία που με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τον ιό στη χώρα μας, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αναβληθεί ξανά.

Στη Γαλλία μετά την αναβολή του ημιμαραθωνίου (σ.σ. συγκεντρώνει 45.000 δρομείς και θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου) που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και φυσικά δεν έγινε ποτέ, αναβολή δόθηκε και στον major Μαραθώνιο του Παρισιού, ο οποίος μετατέθηκε για τις 18 Οκτωβρίου.

Τη ματαίωση του αγώνα για το 2020 ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Ρώμης. Οι συμμετοχές θα ισχύσουν για τη διοργάνωση του 2021, ενώ οι αθλητές του χρόνου θα πάρουν δύο μετάλλια στον τερματισμό.

Ένας ακόμα μεγάλος αγώνας που αναβλήθηκε είναι ο Great Wall Marathon, ο Μαραθώνιος δηλαδή στο Σινικό τοίχος που για προφανείς λόγους δεν ήταν δυνατόν να γίνει στην Κίνα και μάλιστα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την οριστική αναβολή του για το 2020.

Φόβοι εκφράζονται και για την αναβολή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο αγώνας προγραμματίζεται να γίνει κανονικά, αλλά εξετάζονται όλες οι πιθανότητες σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά υπάρχουν και για άλλους αγώνες, ανάμεσά τους και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αναβολής του.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η λίστα θα συνεχίσει να μεγαλώνει…

Πηγή: runnfun.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ