ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Πρωτοφανείς οι οικονομικές συνέπειες στον τουρισμό του Ναυπλίου από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | | |
Πρωτοφανείς οι οικονομικές συνέπειες στον τουρισμό του Ναυπλίου από τα μέτρα για τον κορωνοϊό
 Ανυπολόγιστο είναι το οικονομικό κόστος που επιφέρουν τα πανελλαδικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ναυπλίου, του Τολού  αλλά και των γύρω τουριστικών περιοχών.

Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων, της εστίασης και των καφέ - αναψυκτηρίων κυρίως του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως λένε, ότι δεν κατέστρεψε η οικονομική κρίση των 10 τελευταίων ετών φαίνεται οτι θα αποδεκατίσει η αναστολή, των σχολικών εκδρομών,  των εκδρομών των ΚΑΠΗ και των πάσης φύσεως εκδηλώσεων, που παραδοσιακά την άνοιξη στήριζαν πολύ σημαντικά την οικονομία της πόλης.

Πρόκειται για μια ανευ προηγουμένου κατάσταση που τους έχει τρομοκρατήσει καθώς αρχίζουν να  βλέπουν μια πρωτοφανή καθίζηση στα έσοδά τους με απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες που θα ενταθούν δραματικά αν συνεχίσουν να ισχύουν και το καλοκαίρι 

Ο επιχειρηματικός κόσμος πιστεύει ότι θα πρέπει υπάρξουν σύντομα και άλλα μέτρα στήριξης καθώς αυτά που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο οικονομικών δεν επαρκούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκαλέσει η εξάπλωση . 

Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Μην ξεχνάμε ότι δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όλης της χώρας και όχι μόνο αυτές που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί κρούσματα. 

Για παράδειγμα, η εστίαση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφεύγουν πλέον να παρευρίσκονται σε χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων. Άρα πρέπει να δοθεί συνέχεια στην στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ θεωρούν ότι πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ