ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας για τον Δ. Σφυρή: "... φεύγεις άνοιξη, που μόνο άνοιξη δεν είναι"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | |
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας για τον Δημήτρη Σφυρή: "... φεύγεις άνοιξη, που μόνο άνοιξη δεν είναι"
«ὃν οἱ θεοὶ φιλοῦσιν ἀποθνῄσκει νέος», Μένανδρος.
Μετάφραση : Όποιον οι θεοί αγαπούν πεθαίνει νέος.

Μας άφησε άφωνους η είδηση της απώλειας του Δημήτρη Σφυρή, του επί δύο θητείες Δημάρχου του τόπου μας, του επιστήμονα, του αξιοθαύμαστου αρχιτέκτονα, του πρωτοπόρου στα κοινά, του ιδρυτικού μας μέλους.

Ο Δημήτρης ανήκε σ’ εκείνη τη σπάνια κατηγορία ανθρώπων που γεννήθηκαν από το ρυθμό. . Δημιουργικός και ευφάνταστος, ήταν από τα πρώτα μέλη, που μαζί με τη γυναίκα του, τη Ζιζή και μια ωραία παρέα της εποχής, ιδρύσαμε το 1985, το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας. . Δεν είναι η ώρα της αποτίμησης του έργου του στην Ερμιονίδα και της προσφοράς του στον Θ.Ο.Ε. Είναι η ώρα της συνειδητοποίησης της μεγάλης απώλειας και η ώρα της απόδοσης τιμής. .

Τη συνειδητοποίηση θα αργήσουμε να την ολοκληρώσουμε, γιατί τέτοιες αναπάντεχες απώλειες αρνείται ο νους να τις δεχτεί. . Την προσήκουσα τιμή όμως, οφείλουμε να την αποδώσουμε, ως καλό κατευόδιο, στον άνθρωπο που με πάθος, εντιμότητα και μέσα από πολλές δράσεις του, πρόσφερε στον τόπο μας και στο Θεατρικό μας Όμιλο.

Η παρουσία ανθρώπων όπως ο Δημήτρης, μέσα στο χώρο και στο χρόνο, ευκολύνουν την κριτική σκέψη, γιατί με ένα τέτοιο κριτήριο προχωρεί με σιγουριά στην αξιολόγηση και στην ταξινόμηση των αξιών. Η μετριότητα δε μπορεί να επιπλεύσει, η νοθεία δε μπορεί, για καιρό να αποπροσανατολίσει, η ευκολία αποκαλύπτεται και η ευτέλεια γρήγορα ξεφτίζει.

Αγαπημένε μας Δημήτρη, . φεύγεις άνοιξη, που μόνο άνοιξη δεν είναι. Φόβος, απελπισία και ερημιά παντού γύρω μας. Με συνθήκες που επίσης ο ανθρώπινος νους αρνείται να τις δεχτεί. Με συνθήκες που μας στερούν τη λύτρωση του τελευταίου ασπασμού και τη βίωση του αποχωρισμού. Θα’ ρθει όμως το καλοκαίρι και δεσμευόμαστε σε ειδική εκδήλωση στο χώρο μας, να σου πούμε αυτά που δε θα σου πούμε την Παρασκευή. Να τιμήσουμε την προσωπικότητα : τον άνθρωπο, το φίλο, τον υπέροχο και αείμνηστο πλέον Δημήτρη Σφυρή.

Επειδή δε μπορούμε να σου φέρουμε λίγα λουλούδια, θα καταθέσουμε στη μνήμη σου ποσό, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμιονίδας, το υπέροχο αυτό μπουκέτο με λουλούδια, που έφτιαξες μαζί με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το ΚΕΣΥ Αργολίδας.

Στην αγαπημένη μας Ζιζή, στη Σοφία και στη Μπέτυ, ευχόμαστε δύναμη για να ανταπεξέλθουν τις δύσκολες στιγμές του αποχωρισμού και να κρατήσουν στα μύχια της καρδιάς του την εικόνα του υπέροχου αυτού ανθρώπου.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ