ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δ. Κωστούρος: Σε φάση ολοκλήρωσης η εκβάθυνση του λιμανιού στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | | | |
Δ. Κωστούρος: Σε φάση ολοκλήρωσης η εκβάθυνση του λιμανιού στο Ναύπλιο
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρθηκε στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού στο Ναύπλιο και στο τι περιλαμβάνουν οι εργασίες.

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ”


Το έργο περιλαμβάνει:

• Την εκβάθυνσης του διαύλου με τελικό βάθος εκσκαφής (-9,90 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία και της λιμενολεκάνης με τελικό βάθος εκσκαφής (-8,50 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία

• Αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων από το πι ως το τέλος του κρηπιδώματος στο νέο λιμάνι

• Την υποστήριξη των έργων με Φ.Ο. (φυσικούς ογκόλιθους)στην περιοχή “Μπανιέρες”
Αναλυτικά:
Η εργασία της εκβάθυνσης πέρα από τα βάθη εκσκαφής υλοποιήθηκε σε ότι αφορά το δίαυλο διεύρυνση του κατά 50 μέτρα πλάτος και σε ότι αφορά την λιμενολεκάνη διεύρυνση του κύκλου ελιγμών ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια τα πλοία σχεδιασμού και να τεθούν νέες συνθήκες ναυσιπλοίας για την εξυπηρέτηση των Κρουαζιερόπλοιων.

Η αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων έγινε στα νότια κρηπιδώματα με την χρήση σακκόλιθων, εργασία η οποία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο.
Η περιοχή “ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ” θα προστατευθεί από Φ.Ο., προέλευσης λατομείου.

Ο κυματοθραύστης θα έχει μήκος περίπου 50 μέτρα, η στέψη του κυματοθραύστη θα είναι στο +1,50 Μ. Και το πλάτος της στέψης θα είναι 2,50 μέτρα.
Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών τον Φεβρουάριο, η προστασία στις Μπανιέρες θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Προβλέπεται η παραλαβή της εκσκαφής του έργου, να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έχει υποβάλλει αίτημα στην Υδρογραφική Υπηρεσία Στρατού για να γίνει η βυθομέτρηση από εξειδικευμένο συνεργείο τους, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα οριστικοποίηθεί η ημερομηνία έλευσης του συνεργείου τους στο Ναύπλιο.

Δημήτρης Κωστούρος
Δημαρχος Ναυπλιέων via facebook
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ