ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η κακοκαιρία έφερε και πάλι χιόνια στα βουνά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:24:00 μ.μ. |
Η κακοκαιρία έφερε και πάλι χιόνια στα βουνά
Την επανεμφάνιση τους εκαναν σήμερα τα χιόνια στις κορυφές των Αρκαδικών βουνών όπως φαίνονται πίσω από το Μπούρτζι στο Ναύπλιο, ενώ σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr αναμένεται νέα καιρική μεταβολή. 

Νέα μεταβολή του καιρού σημειώνεται σήμερα, Δευτέρα όπως δείχνουν και τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ αναμένεται σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με βάση το προγνωστικό μοντέλο WRF-CHEM. 
Το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης. Το κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, με τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ δεν θα λείψουν και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Στην Αττική αναμένονται βροχές που από το πρωί έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.  Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους 14-16 στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και τους 12-14 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ