Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Τι ζητάει ο Σύλλογος γονέων των Βρεφικών του Δ. Ναυπλιέων

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλίου θεωρούμε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών ως αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

 Θα πρέπει όμως το μέτρο αυτό να συνοδεύεται με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

H υγεία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών δεν μπορεί να είναι μόνο ατομική υπόθεση και η αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν μπορεί να είναι μόνο «ατομική ευθύνη». Δε γίνεται στο όνομα αυτής να κρυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις και η συνολικότερη ευθύνη του κράτους, ώστε να ενισχυθεί η δημόσια υγεία (προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση δημόσιων νοσοκομείων) και να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και διαχείρισης των επιπτώσεων από την επιδημία.

Σήμερα χρειάζεται ουσιαστική και ενιαία αντιμετώπιση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και απαιτείται το Υπ. Παιδείας και η Κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή των σχολείων, καθώς και για όλες τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών.

Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε

η άδεια ειδικού σκοπού λόγω πανδημίας να είναι πλήρως ανεξάρτητη από την κανονική άδεια που δικαιούνται οι γονείς

να προβλεφθεί ειδικό επίδομα για γονείς που είναι αυτοαπασχολούμενοι και αναγκάζονται να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία και πρέπει να συνδράμουν το παιδί τους

Όταν ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει με ευθύνη της Κυβέρνησης:

να έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλους τους σταθμούς

να έχουν εξοπλιστεί όλοι οι σταθμοί με όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής και πρόληψης

να υπάρξει κάλυψη όλων των σταθμών με το αναγκαίο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό (νοσηλευτές, σχολικός νοσοκόμος)
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ