ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη δεν χρειάζεται το τσιμέντο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση: Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη δεν χρειάζεται το τσιμέντο
Μόνο πραξικοματική μπορεί να θεωρήσει κανείς τη στάση του κ. Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 3-3-2020 με θέμα την έγκριση της μελέτης: Ανάπλαση Πάρκου Κολοκοτρώνη.

Ενώ η μελέτη ανάπλασης μας παραδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτήθηκε από εμάς να την εγκρίνουμε. Προτείναμε να γίνει μόνο η παρουσίαση της μελέτης σε αυτό το συμβούλιο και στο επόμενο η ψηφοφορία, έτσι ώστε να μας δοθεί χρόνος να την μελετήσουμε και να γίνουν παρατηρήσεις και ουσιαστικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρχικά έκανε το αίτημά μας δεκτό.

Ο Δήμαρχος όμως με κομπασμό για το «μεγάλο έργο» που ετοιμάζει και με αυταρχικό τρόπο, δεν έδωσε κανένα περιθώριο διαλόγου ή διατύπωσης προτάσεων επί της συγκεκριμένης μελέτης. Έδωσε εντολή στον πρόεδρο να προχωρήσει στην έγκριση της μελέτης, στηριζόμενος στη πλειοψηφία των 17 συμβούλων που διαθέτει και που κατά κανόνα ούτε τοποθετούνται ούτε εκφράζουν απόψεις. Απλά πειθήνια ψηφίζουν.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη στοχοθεσίας και προγραμματισμού. Γιατί άραγε; Και γιατί τέτοια βιασύνη να εγκριθεί;

Είναι γεγονός ότι το Πάρκο Κολοκοτρώνη αντί για κόσμημα του Ναυπλίου που ήταν, τώρα είναι σε άθλια κατάσταση, εγκαταλελειμμένο έτσι ώστε μέρα με τη μέρα να καταστρέφεται.

Ποιος όμως ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει το πάρκο;

Ποιος ευθύνεται για τα ακλάδευτα επί χρόνια δέντρα, για τα λουλούδια που ξεράθηκαν, για τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν επειδή δεν μαζεύονται από τους κατεστραμένους κάδους; Ποιος ευθύνεται για τα κάποτε περίτεχνα παγκάκια που σιγά σιγά εξαφανίστηκαν; Ποιος ευθύνεται για τον κακό φωτισμό και τις σπασμένες λάμπες που δεν αντικαθίστανται;

Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν έχουν προσβαση τα ΑΜΕΑ όχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη με τα πεζοδρόμια των 50 εκ; Ποιος ευθύνεται για το ότι οι γονείς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι του παιδιού τους όχι μόνο στο πάρκο αλλά και σε όλη την πόλη;

Δεν είναι καινοτομία να ρίξουμε εκατοντάδες κυβικά τσιμέντο στο πάρκο για να φτιαχτούν σκαλάκια που δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν είναι καινοτομία να καταστρέφουμε τα δέντρα για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Είναι αλλοίωση του ιστορικού του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής του.

Το ιστορικό πάρκο του Κολοκοτρώνη δεν χρειάζεται το τσιμέντο. Μικροεπεμβάσεις χρειάζεται για την πρόσβαση ΑΜΕΑ και φροντίδα στο πράσινο, στο φωτισμό και στην καθαριότητα. Το ποσό των 487.000 ευρώ που θα διατεθεί είναι υπέρογκο για τα όσα μας παρουσιάστηκαν.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου και καλούμε τους δημότες να αντιδράσουν να προστατέψουν το Πάρκο και να απαιτήσουν να μην υλοποιηθεί αυτή η μελέτη που προσβάλει την ιστορικότητα του.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ