Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Προσωπογραφίες των Ηρώων της οικογένειας Μητσαίων στην Κοινότητα Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | |
Προσωπογραφίες των Ηρώων της οικογένειας Μητσαίων στην Κοινότητα Ερμιόνης
Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 η Κοινότητα Ερμιόνης ανάρτησε στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης τις τέσσερις (4) προσωπογραφίες των Ηρώων συμπατριωτών μας της οικογένειας Μητσαίων (Αφων Μητσαίων Σταμάτη – Γιάννη – Αντώνη και καπετάν Αντώνη Μήτσα).

Οι τέσσερις (4) πίνακες ζωγραφικής μοναδικοί !!! στην πόλη μας επισκευάστηκαν από ομάδα συντηρητών έργων τέχνης με την επίβλεψη του συμπατριώτη μας Δημήτρη Ανάργυρου Καπόγιαννη και χρηματοδοτήθηκαν από τους Κοινοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας.
Παρότι οι συγκεκριμένοι πίνακες βρίσκονταν στις αποθήκες της Κοινότητας μας, εγκαταλελειμμένοι και σε κακή κατάσταση το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι ιδανικό και αποκαταστάθηκαν όπως επιβαλλόταν από την ιστορικότητα τους στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου .

Θεσμικός ρόλος που υπαγορεύει ότι η ιστορία – τα ήθη και τα έθιμα – η πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και ο αρχαιολογικός πλούτος κάθε τόπου είναι στις υποχρεώσεις και έχει την υψηλή ευθύνη η αιρετή διοίκηση του κάθε τόπου, η οποία δύναται να συνεργάζεται με κάθε τοπικό ή συλλογικό φορέα που έχει τέτοιους ή παρόμοιους σκοπούς.

Εμείς λοιπόν ως κοινότητα Ερμιόνης, που στις προγραμματικές μας δηλώσεις αναφερθήκαμε σαφέστατα στον ρόλο μας για την ανάδειξη του θεσμού της Κοινότητας εκεί όπου του αρμόζει και ορίζει η συνταγματική νομοθεσία, θα πράττουμε και θα μεριμνούμε για τα δέοντα ανεξαρτήτου κόπου και κόστους, συνεργαζόμενοι με όλους εκείνους που επιδεικνύουν πραγματικό πνεύμα συνεργασίας και ευαισθησίας σε τέτοιες μεγάλες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές του τόπου μας.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ