Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

ΟΕΒΕ Άργους: Ένταξη όλων των κλάδων μας στις ευεργετικές διατάξεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. |
ΟΕΒΕ Άργους: Ένταξη όλων των κλάδων μας στις ευεργετικές διατάξεις
Ώς Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Επαρχίας Άργους, μέλος της ΓΣΕΒΕΕ, έχουμε πρώτο μέλημά μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας υγιεινής, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19!

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής μας ευθύνης, έχουμε καθήκον να παρέχουμε σωστή ενημέρωση σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Αργολίδας που είναι μέλη μας, στις επιχειρήσεις μας, καθώς και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Νομού Αργολίδας. Ενημερώνουμε πάνω στο πλαίσιο προστασίας από το COVID-19, τα νέα μέτρα που αφορούν το καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς και τη μετακίνηση κατ'εξαίρεση των πολιτών προς αυτές!
Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιούμε τα εξής:


1) Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία όσων επιχειρήσεων έχουν μείνει ανοικτές εως σήμερα με σχετική απόφαση του κράτους (π.χ φούρνοι, βενζινάδικα, συνεργεία αυτοκινήτων, κ.ο.κ..) Η λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν μείνει ανοικτές συνεχίζεται κανονικά λαμβάνοντας πλέον αυστηρά υπόψη τις οδηγίες για την κυκλοφορία των εργαζομένων από και προς αυτές!

2) Για την μετάβαση των πολιτών στις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές γίνεται επιλογή Β2 στο έντυπο "Βεβαίωση κατ'εξαίρεση μετακίνησης πολιτών" που βρίσκεται στο forma.gov.gr
Εναλλακτικά μπορεί να γίνει αποστολή sms δωρεάν στο 13033 γράφοντας: 2 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας έχοντας μαζί την αστυνομική ταυτότητα!

Επισημαίνουμε ότι όλοι μας βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη και δύσκολη με ανυπολόγιστες ζημιές και επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, τόσο γι'αυτές που έκλεισαν υποχρεωτικά , όσο και γι'αυτές που έμειναν ανοικτές, όλη αυτή τη κατάσταση προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε με όσα μέσα διαθέτουμε!

'Αιτημά μας" σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ και κατόπιν επιστολής της προς το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, είναι η " Ένταξη όλων των κλάδων μας στην επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ του Υπ.Οικονομικών καθώς και στις ευεργετικές διατάξεις που έχουν ήδη θεσπισθεί και σ'αυτές που θα θεσπισθούν"!

Με αίσθημα ευθύνης λέμε: " Ήμαστε εδώ, Δηλώνουμε παρόν, Στηρίζουμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας, τον Επαγγελματία,τη Τοπική Κοινωνία, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΑΣ"!

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ ΑΡΓΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΙΛΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ