ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ορίσθηκαν εκπρόσωποι της Περ. Πελοποννήσου για την παρακολούθηση της σύμβασης για την μαρίνα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 μ.μ. | |
Ορίσθηκαν εκπρόσωποι της Περ. Πελοποννήσου για την παρακολούθηση της σύμβασης για την μαρίνα Ναυπλίου
Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου -με τον περιφερειάρχη, το προεδρείο και την γραμματεία του σώματος να βρίσκεται στην Τρίπολη και οι υπόλοιποι σύμβουλοι στις Περιφερειακές τους Ενότητες.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, μετά την αποδοχή πίστωσης 390.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το σώμα, επίσης, προέβη στον ορισμό εκπροσώπων του (Γιάννης Μαντζούνης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης) στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για την υλοποίηση του έργου που αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας του Ναυπλίου, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Εγκρίθηκε επίσης η παράταση από 1ης Απριλίου μέχρι και 30ή Ιουνίου των παγίων χορηγημάτων καθαριότητας καθώς και η τροποποίηση του ποσού λόγω έκτακτων συνθηκών εξ αιτίας του Covid -19.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε δαπάνη 17.000 ευρώ για σταθμούς μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας στις περιοχές που λειτουργούν πυρηνελαιουργεία, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει -για μία ακόμα φορά- την επιβολή της μείωσης της δραστηριότητας των εν λόγω μονάδων κατά 30%, αλλά και την συνευθύνη και των ελαιοτριβείων στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς ορισμένα έχουν επιστρέψει στην παλιά μέθοδο παραγωγής, απορρίπτοντας και πάλι κατσίγαρο σε φυσικούς αποδέκτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ