ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ψηφιακός δίσκος με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ηχογραφημένες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 μ.μ. | |
Ψηφιακός δίσκος με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ηχογραφημένες στην Αργολίδα
Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέσα σε ένα ψηφιακό δίσκο που φτιάχτηκε την περίοδο της έξαρσης του Κορωνοιού στη Νέα Κίο Αργολίδας.
Σε μια εποχή όπου εξαντλείται στα εύθρυπτα φαινόμενα ενός άκρατου καταναλωτισμού, είναι παρήγορο να διαπιστώνουμε να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για την πατρώα Βυζαντινή μουσική μας παράδοση. 
Δευτερότοκος υιός ιερατικής οικογένειας , ανέλαβε την πρωτοβουλία, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη – για την παγκόσμια κοινή γνώμη – περίοδο, λόγω της εξάρσεως της πανδημίας του κορωνοϊού ( Covid 19 ), να επιτελούνται ζωντανά οι ιερές Ακολουθίες της Αγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο στούντιό του, στη Νέα Κίο Αργολίδας, μαζί με τον κατά σάρκα πατέρα του, πατέρα Δημοσθένη. 
Στόχος της παρούσας κοπιώδους εργασίας είναι η δαψιλής υμνογραφική μας παράδοση, μέσα από τους ανόθευτους αρχαιοελληνικούς μουσικούς τρόπους, της ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου, όπως ηχογραφήθηκε στο στούντιό του, τον Απρίλιο του 2020! 
Ο ζωντανός ακροατής θα μπορέσει να διακρίνει το χαροποιόν πένθος, τη σταυροαναστάσιμη χαρά, αλλά παράλληλα και την ασκητική χαρμολύπη που ενυπάρχει μέσα σε αυτήν την ωραιοτάτη ακολουθία της Εκκλησίας μας! 
Ευχαριστώντας θερμά, κατά πρώτον τον αγαπημένο μου πατέρα, π. Δημοσθένη, όπου μαζί του τελώντας τις ιερές Ακολουθίες, με ενεθάρρυνε στο παρόν κοπιώδες έργο, τόσο της ηχοληψίας, όσο και της επεξεργασίας ήχου! Βεβαίως τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου, αλλά και το αγαπημένο μου ποίμνιο, όπου με στήριξε ηθικά, κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων μέσω διαδικτύου. 
Xριστός Ανέστη!

Π. Ηλίας Γάτσιος.

Υ.Γ. Το παρόν κυκλοφόρησε επίσημα την Μεγάλη Πέμπτη 16-4-2020, στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ