ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 μ.μ. | |
Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ναυπλιέων ( Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ) κ. Μπούνος Ιωάννης ανακοινώνει τα παρακάτω :

Όπως γνωρίζετε η επιδημία του κορονοϊού , η οποία έχει πλήξει όλο τον κόσμο , καθώς και επιπτώσεις της δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον τόπο μας. Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ναυπλίου ( Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ) αναγκάστηκε να αναστείλει , σύμφωνα με τις επιταγές της πολιτείας , την λειτουργία τμημάτων του ( Νηπιακοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί , Κ.Α.Π. Η.) . Το Κ.Η.Φ.Η. συνέχισε να λειτουργεί χωρίς την φυσική παρουσία των μελών του καθώς τα μέλη του συμμορφώθηκαν ως προς τις προτροπές των ειδικών για παραμονή στις οικίες τους .Όμως συνέχισε την συνταγογράφηση των φαρμάκων των μελών και την παροχή νοσηλευτικών παροχών .

Το Βοήθεια στο Σπίτι συνέχισε να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στα 75 μέλη του.

Η εμβάθυνση της κρίσης όμως προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ευαίσθητη Ηλικιακή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας , την οποία εξυπηρετεί ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. , και κατέστησε πιο επιτακτική την παραμονή των Ηλικιωμένων στα σπίτια τους . Έτσι η κάλυψη βασικών αναγκών , συνταγογράφιση και αγορά φαρμάκων , προμήθεια βασικών εφοδίων από τα σούπερ μάρκετ κ.λ.π. , δυσκόλεψαν πολύ , ιδιαίτερα για ηλικιωμένους χωρίς οικογενειακό υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η παρέμβαση της πολιτείας ,με την εγκύκλιο 18659/17-3-2020 για την ενίσχυση του προγράμματος ‘’ Βοήθεια στο σπίτι ‘’ , η οποία αγκαλιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο ,τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μπαρού Ραφαήλ ( κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Ιατρείο ) προσπάθησε να θεραπεύσει αυτά τα προβλήματα .

Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ως φορέας υλοποίησης της δράσης ενεργοποιώντας το σύνολο των υπαλλήλων του, με εξαίρεση αυτούς που έκαναν χρήση της Αδείας Ειδικού σκοπού , προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες :
Έχει στην διάθεση των δημοτών τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές , οι οποίες θα λειτουργούν ,στελεχωμένες από υπαλλήλους , για 12ώρες την ημέρα από 08.00 π.μ. έως και 08.00 μ.μ. για να γίνει η καταγραφεί των εχόντων ανάγκη . οι αριθμοί αυτοί είναι :

Για τις Δημοτικές ενότητες Ναυπλίου και Ασίνης

2752029473 Βοήθεια στο σπίτι 2752099424 Κ.Η.Φ.Η 2752023513 Κ.Α.Π.Η.

Για τις Δημοτικές Ενότητες Ν. Τίρυνθας και Μιδέας 2752360108 - Βοήθεια στο Σπίτι ,Παράρτημα Μιδέας 

Μετά την καταγραφή των ενδιαφερόμενων γίνεται αξιολόγηση από τους συντονιστές και τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Βοήθεια στο σπίτι και παρέχεται η αιτούμενη εξυπηρέτηση.
Υπάρχουν ,στην παρούσα φάση , στην διάθεση της Υπηρεσίας δύο ( 2 ) αυτοκίνητα στελεχωμένα ( οδηγό και συνοδηγό ) με υπαλλήλους . Τα δύο αυτά αυτοκίνητα θα ενεργούν για 12ώρες την ημέρα ( 08.00π.μ. έως και 08.00 μ.μ. ) για την εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Πέραν των παραπάνω υπαλλήλων υπάρχουν και δύο ( 2 ) ακόμη οι οποίοι απασχολούνται στο ίδιο ωράριο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. 
 
Όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή για να στελεχώσουν την Υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. 

Επειδή απ’ ότι φαίνεται η παρούσα κρίση θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ,δηλαδή έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο και όχι έναν αγώνα ταχύτητας , θα πρέπει να κάνουμε μια σωστή διαχείριση δυνάμεων και πόρων. Έτσι ανάλογα με την εξέλιξη είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να χρειαστούμε την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας για την ενεργοποίηση των οποίων σημαντικός ήταν ο ρόλος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και της Προέδρου του κ. Ράλλη. Εμείς κρατάμε τα ονόματά τους και θα τους αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Συνεχίζουμε να διανέμουμε το συσσίτιο που οργανώνει ο Ναός της Ευαγγελιστρίας στα σπίτια των ωφελούμενων . 

Ήδη έχουμε γίνει δέκτες αιτημάτων δημοτών μας για παροχή εξυπηρετήσεων στα οποία και ανταποκριθήκαμε άμεσα. 

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουν ,κυρίως οι γονείς οι οποίοι έχουν παιδιά στους Νηπιακούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς ότι από 08.00 π.μ. έως και 02.00 μ.μ. μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση στο τηλέφωνο 2752023352 . 

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Νηπιακοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν λειτουργούν λόγω της απαγόρευσης δεν θα γίνει καταβολή των τροφείων με απόφαση του Προέδρου . 

Για την υλοποίηση όλων αυτών απασχολούνται σαράντα οχτώ ( 48 ) υπάλληλοι όλων των δομών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. ,τους οποίους και ευχαριστώ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΚΟΙΠΑΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΠΟΥΝΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ