Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Τι ζητάει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για τους πρόσφυγες και την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | | |
Τι ζητάει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για τους πρόσφυγες και την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού
Σχετικά με την φιλοξενία 500 περίπου μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε συνέχεια του υπ' αριθμ. 2811/03-04.2020 σχετικού εγγράφου μου, σας αναφέρω ότι συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, στις Κοινότητες του Δήμου μας.

Δεδομένης της υποστελέχωσης του Α.Τ. Ερμιονίδας, ζητούμε την άμεση ενίσχυσή του με επαρκές προσωπικό, προκειμένου να γίνεται φύλαξη και έλεγχος επί εικοσιτετραώρου βάσεως στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε σε αυτή τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών να εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό cwv άσκοπων μετακινήσεων με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία περίθαλψη και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, ζητούμε την άμεση εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», η οποία θα αναλάβει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μάλιστα η πρόσφατη μεταφορά σύμφωνα με δημοσιεύματα, εν μέσω πανδημίας 50 ατόμων από άλλη δομή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», τα οποία είχαν περάσει από ιατρικό έλεγχο; και γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχουν ασθενείς από κορωνοίό COVID-19; Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκατάστασης Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Σε διαφορετική περίπτωση ζητούμε την μεταφορά των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» σε άλλη δομή φιλοξενίας που θα τους εξασφαλίζει τις απαιτούμενες
συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δήμαχος Ερρμιονίδας
Γιάννης Γεωργόπουλος
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ