ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΣυνδικάτοΤροφίμων Αργολίδας: Θα υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | |
Σωματείο Τροφίμων Αργολίδας: Θα υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους!
Το Συνδικάτο μας με την Αρ. Πρωτοκόλλου 155 ανακοίνωση, κατήγγειλε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών και τα μέτρα που προωθούνται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον κορωνοϊό, που θα μεταφέρουν τις οικονομικές συνέπειες και το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων πχ απολύσεις, μη ανανέωση συμβάσεων, αλλαγή όρων συμβάσεων, απορρύθμιση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου του εργαζόμενου κατά τις προτιμήσεις της εργοδοσίας κλπ.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα μέτρα για τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας, ενισχύει με δις ευρώ από την φοροαφαίμαξη των εργαζομένων και του λαού, τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό και από την εργοδοτική ασυδοσία, ανάβει το «πράσινο φως» στους επιχειρηματικούς ομίλους να κλιμακώσουν την επίθεση στην εργατική τάξη.

Με πλήρη απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών και της Επιθεώρησης Εργασίας, στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς επικρατούν μεσαιωνικές καταστάσεις. Οι καταγγελίες που φτάνουν στο Συνδικάτο καθημερινά από εργαζόμενους, για αξιώσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο

Η κατάσταση που επιβάλλουν οι εργοδότες σε μια σειρά από επιχειρήσεις του κλάδου - και όχι μόνο – όπως συσκευαστήρια νωπών φρούτων, ιχθυοτροφεία κλπ που μπροστά στο κέρδος δεν παίρνουν ούτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων σε αυτές, (γάντια, μάσκες, απολυμαντικά, αντισηπτικά), θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιχείρηση ΣΕΛΟΝΤΑ ιχθυοκαλλιέργειες, που δραστηριοποιείται και στο νομό Αργολίδας και που επιδοτήθηκε και αυτή “χοντρά” από τα “δωράκια” της κυβέρνησης.

Το μονοπώλιο συμφερόντων ομίλου AMERRA-MUDABALA, που δημιουργήθηκε με τη συνένωση των τριών μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας μας (ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ – ΝΗΡΕΑ – ΣΕΛΟΝΤΑ), ελέγχει το 50% της παραγωγής και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, από τη μία απολύει και στέλνει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους, από την άλλη ξεζουμίζει, σωματικά και ψυχικά όσους παραμένουν στη δουλειά, με ατελείωτα ωράρια, 12ωρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό. Ανακάλεσε ακόμα και άδειες ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες και αρνείται τη χορήγησή της σε ευάλωτους, λόγω της επιβαρυμένης υγείας τους, εργαζόμενους.

Άραγε η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας που πρόσφατα εκλέχθηκε στο συσκευαστήριο του ομίλου στην Ν. Επίδαυρο, γιατί δεν « βγάζει άχνα» για τις συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία, αφού είναι ολοφάνερο ότι καταπονεί και θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους; Ποιος είναι ο ρόλος της;

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους!

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό, να μην υποκύψουν σε καμία πίεση της εργοδοσίας που εκμεταλλεύεται κάθε συγκυρία για να προωθήσει τα συμφέροντά της, καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο. Οργανωμένα και μαζικά να αντισταθούμε και παλέψουμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας,


Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ. ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

1. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό.

3. Να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς, την Επιθεώρηση Εργασίας, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Αργολίδας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Αργολίδας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

4. Να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα της ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

5. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.

6. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού και όπου έχουν γίνει διακοπές να γίνουν άμεσα οι επανασυνδέσεις.

7. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας και της ζωής των οικογενειών μας.

Δεν μένουμε μόνοι και ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κοινή επίθεση τους, η αλληλεγγύη μπορεί να διαλύσει τις επιδιώξεις τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ