ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Αύξηση της τιμής του χυμού πορτοκαλιού σε παγκόσμιο επίπεδο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | |
Αύξηση της τιμής του χυμού πορτοκαλιού σε παγκόσμιο επίπεδο
Ο χυμός πορτοκαλιού, θα λέγαμε, πως είναι ο πιο δημοφιλής χυμός στον κόσμο. Τι συμβαίνει, όμως και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αύξηση στη τιμή του σε παγκόσμια κλίμακα και ποιος ο ρόλος του κορωνοϊού;

Γενικά, υπάρχει μία «πράσινη» τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και μια στροφή στην υγιεινή ζωή. Ενδεικτικό είναι πως η vegan διατροφή κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς για αυτό και ο χυμός πορτοκαλιού είναι διαχρονικά στις πρώτες κατηγορίες για μια καλή ζωή. Αυτό δείχνει και η άνοδος της τιμής των πορτοκαλιών κατά 20%, που σημειώθηκε αυτό τον μήνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, παρότι η ζήτηση κινείται ανοδικά, η προσφορά έχει αντίστροφη πορεία, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξαγωγή των πορτοκαλιών κυρίως λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στη λεγόμενη «προθεσμιακή τιμή» του χυμού πορτοκαλιού, που υποδηλώνει το κόστος της παράδοσης για τους επόμενους μήνες.

«Πανδημίες σαν αυτή του Covid-19 πλήττουν τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Τα οφέλη που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα το πορτοκάλι είναι ο λόγος της αυξημένης ζήτησης, ενώ οι περιορισμοί στις μεταφορές, που επιβλήθηκαν τον τελευταίο μήνα, καθιστούν την παροχή πολλών τροφίμων δύσκολη», τόνισε ο Στέφεν Ινέζ, επικεφαλής της AxiCorp, που ειδικεύεται στις στρατηγικές που αναπτύσσουν οι αγορές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ