ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Την Άνοιξη που πέθαναν τα χελιδόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | |
Η Άνοιξη που σκότωσε τα χελιδόνια
Οι πιο καταστροφικές βραδιές αυτής της Άνοιξης ήταν αυτές της 5ης και 6ης Απριλίου λόγω του συνδυασμού των ισχυρών ανέμων, των χαμηλών θερμοκρασιών και των βροχών σε ορισμένες περιοχές.

Χιλιάδες νεκρά χελιδόνια που «μετανάστευαν» από την Αφρική στην Ευρώπη άφησαν πίσω τους οι ισχυροί άνεμοι των τελευταιών ημερών στην Ελλάδα σύμφωνα με φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Νεκρά χελιδόνια βρέθηκαν από δρόμους και μπαλκόνια διαμερισμάτων στην Αθήνα μέχρι σε νησιά του Αιγαίου αλλά και στην Αργολίδα

«Μιλάμε για τεράστια καταστροφή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της οργάνωσης Anima.

«Τις τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών ανέμων στα βόρεια και πάνω από το Αιγαίο χιλιάδες μικρά πουλιά βρέθηκαν είτε νεκρά είτε βαρύτατα τραυματισμένα» περιέγραψε την κατάσταση η εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Οι πιο καταστροφικές βραδιές ήταν αυτές αυτές της 5ης και 6ης Απριλίου λόγω του συνδυασμού των ισχυρών ανέμων, των χαμηλών θερμοκρασιών και των βροχών σε ορισμένες περιοχές.

«Οι άνεμοι από τη Βόρεια Αφρική έσπρωξαν σμήνη πουλιών σε ρεύματα από τα βόρεια του Αιγαίου και κυρίως στα νησιά. Για να ξεφύγουν τα εξαντλημένα πουλιά, κυρίως χελιδόνια και πετροχελίδονα που τρέφονται με έντομα, κατευθύνθηκαν προς την ηπειρωτική Ελλάδα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Anima.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι εντοπίζουν εξαντλημένα από το ταξίδι των χιλιάδων χιλιομέτρων πουλιά να τα φροντίζουν όπως μπορούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ