ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η απάντηση του Στέλιου Κυριακού στον Παναγιώτη Λέντζο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 μ.μ. | |
Η απάντηση του Στέλιου Κυριακού στον Παναγιώτη Λέντζο
Τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στα ζωοφιλικά θέματα του τόπου μου έχω αντιμετωπίσει rotweiler αγριεμένα που μόλις είχαν κατασπαράξει το αφεντικό τους. Έχω αντιμετωπίσει εξαγριωμένα pitbull που επιτίθεντο σε παιδάκια μέσα σε σχολείο. Έχω έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με επιθετικό τσοπανόσκυλο που ζύγιζε όσο εγώ. 

Έχω πιάσει φίδι με γυμνά χέρια προκειμένου να το βγάλω από το κτήμα μου για να μην δαγκώσει τα σκυλιά μου. 

Πρώτη φορά όμως στη ζωή μου, καλούμαι να απαντήσω σε ένα τόσο εξυβριστικό και συκοφαντικό κείμενο που βρήκε ''φωνή'' στις
Αργολικές Ειδήσεις, συνταχθέν από τον επί πολλά χρόνια ΕΜΜΙΣΘΟ αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λέντζο. 

Θα προσπαθήσω όμως να το αντιμετωπίσω............

Παναγιώτη Λέντζο, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη που δεν σε προσφωνώ με τον πληθυντικό ευγενείας, αλλά, όπως ήδη έχεις καταλάβει, εγώ δεν είμαι καλός πολιτικός και για το λόγο αυτό άλλωστε ήμουν ανέκαθεν, έμεινα και θα παραμείνω ένας εθελοντής για όλη μου τη ζωή χωρίς να επιδιώκω έμμισθες θέσεις, ούτε συμμετοχή σε έμμισθες θέσεις επιτροπών, ενώ εσύ αντιθέτως είσαι Αντιδήμαρχος. 

Ως εθελοντής λοιπόν, έχω κάνει κατάθεση ζωής και ψυχής στον αγώνα μου υπέρ των απροστάτευτων ζώων και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, από το επί σειρά ετών έργο μου,
οι συμπολίτες μου και όχι μόνο. 

Συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος να απολογηθώ στις κατηγορίες σου, το θεωρώ δε, ιδιαίτερα προσβλητικό να ανοίξω διάλογο μαζί σου μιας και, όπως φαίνεται, έχουμε τεράστιες διαφορές χαρακτήρα, αντιμετώπισης των πραγμάτων, ήθους και ειλικρίνειας. Αυτά θα τα βρουν οι δικηγόροι μας στις αίθουσες των Δικαστηρίων που θα σε καλέσω προσεχώς.

Όμως, ως προσωπική χάρη θα σου ζητήσω να μου απαντήσεις σε δυο ερωτήματα που θα σου θέσω. Μου τη χρωστάς εξάλλου αυτή τη χάρη γιατί όσες φορές μου ζήτησες βοήθεια εγώ ήμουν πάντα δίπλα σου για να σε βοηθήσω. 

Σε περίπτωση που έχεις ασθενή μνήμη και δεν θυμάσαι πότε ζήτησες τη βοήθειά μου σου υπενθυμίζω: 1.Τα σκυλιά που είχαν δαγκώσει την κυρία Αλεξοπούλου (διευθύντρια παιδιατρικού τμήματος νοσοκομείου Άργους) και πολλούς συνδημότες μας, όταν μου το ζήτησες, τα περισυνέλεξα και βρίσκονται μαζί μου, 2. Το pitboull με τα μωρά του από την Αγία Τριάδα, που προκάλεσαν ατύχημα και αυτά τα περισυνέλεξα, μετά από σχετική έκκλησή σου, βρίσκονται δε μαζί μου, 3. Το τεράστιο άγριο σκυλί από την Πουλακίδα που είχε στείλει στο νοσοκομείο το μισό χωρίο και αυτό το περισυνέλεξα, μετά από δική σου παράκληση. Έχω και άλλα πολλά να σου θυμίσω, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά ώστε να αναμοχλεύσουν την μνήμη σου και να μου αποδώσεις την υποχρέωση που μου χρωστάς.

Ερώτημα πρώτο: Εκτός από την λάσπη που ρίχνεις ασύστολα στο πρόσωπό μου, έχεις αποδείξεις (νόμιμα έγγραφα υπογεγραμμένα από εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου και από εμένα ως λήπτη, ή οτιδήποτε άλλο νόμιμο μέσο), από τα οποία να προκύπτουν χωρίς αμφιβολία οι ισχυρισμοί σου ότι: ''χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί ), εννοώντας εμένα, χρήματα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων (περίπου 20.000€ ετησίως) για να στειρώνει, τσιπάρει, αποπαρασιτώνει, αποθεραπεύει και φιλοξενεί ζώα'' και ''δεν είχε ξεχάσει όμως ούτε μία στιγμή να χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών φροντίζοντας την καθημερινή προβολή του έργου του''. Αν έχεις στοιχεία σε προκαλώ να τα δημοσιοποιήσεις για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες και ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος του προσώπου μου , γιατί εγώ γνωρίζω ότι , ο Δήμος ουδέποτε με βοήθησε δίνοντάς μου κάποια βοήθεια για τα αδέσποτα που φιλοξενώ , έστω και ένα σάκο σκυλοτροφή...

Ερώτημα δεύτερο: Δεν θα σε ρωτήσω τι έργο έχεις να παρουσιάσεις για την δράση σου με τα αδέσποτα, γιατί δεν θέλωνα σε φέρω σε αμηχανία καθώς έχεις μόνο λίγες εβδομάδες που έχεις αναλάβει υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι, για να είναι κάποιος φιλόζωος δεν χρειάζεται να γίνει Αντιδήμαρχος πρώτα…... Επειδή είμαι όμως, μαχόμενος εθελοντής υπέρ των αδέσποτων επί σειρά ετών, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η σιγουριά που μιλάς για τη δική μου δράση στο Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια που εσύ δεν υπήρχες στο χώρο. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά σου αναφέρω ότι, η Δημοτική αρχή, πριν λίγους μήνες, μου απένειμε τιμητική πλάκα για την προσφορά μου στα κοινά. Σύμφωνα με αυτά που εσύ ισχυρίστηκες, είναι δυνατόν ο Δήμος Ναυπλιέων, τον οποίο εσύ σήμερα υπηρετείς ως Αντιδήμαρχος, να μου απονείμει τιμητική πλάκα για το έργο μου και την προσφορά μου στα κοινά, γνωρίζοντας αυτά τα εξυβριστικά και δυσφημιστικά που εσύ καταγγέλλεις εις βάρος μου; Πιστεύω ότι ο Δήμος γνώριζε πολύ καλά την προσωπικότητά μου και τα πεπραγμένα μου. Δεν θα χάσω άλλο χρόνο μαζί σου, γιατί πίστεψέ με, έξω στους δρόμους κυκλοφορούν πολλά αδεσποτάκια'' που χρειάζονται τη βοήθειά μου, τη βοήθεια όλων μας, ακόμα και τη δική σου, αν θέλεις….

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για την άδικη επίθεση εις βάρος μου, την κατασυκοφάντιση και εξύβρισή μου στην οποία προέβης.

Μέχρι να βρεθούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων εγώ θα κυκλοφορώ ''αδέσποτος'' στην υπηρεσία των ζώων , είτε αυτό το ''εγκρίνεις'' εσύ , είτε όχι και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να χαθώ κατά την μεταφορά μου για ''στείρωση''....

Στέλιος Κυριακού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ