ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Οι σημερινές δηλώσεις Χαρδαλιά από το Κρανίδι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
Οι σημερινές δηλώσεις Χαρδαλία από το Κρανίδι (βίντεο)
Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται στο Κρανίδι μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενεί μετανάστες και βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ σε μερικό περιορισμό έχει τεθεί ο Δήμος Ερμιονίδας. Ήδη έχουν γίνει δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 177 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Το πρωί έγινε σύσκεψη στο δήμο Ερμιονίδας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης. Ο υπουργός σε δηλώσεις του εξέφρασε αισιοδοξία εάν εφαρμοστούν τα μέτρα και συνέστησε σε όλους τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύεται ένας 17χρονος πρόσφυγας, θετικός στον κορονοϊο, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι

«Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη χθες ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον κορονοϊό. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, η τελική για την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ όλο το βράδυ εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων. «Φεύγουμε με σχεδόν 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε: 

«Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της που αφορά στη δομή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». 

Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα. «Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ενώ για ακόμη μία φορά απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας αλλά και τους γονείς μας και τους παππούδες μας. «Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Χθες, σε μερική καραντίνα τέθηκε ο δήμος Ερμιονίδας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι. Για τις επόμενες 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για ψώνια σε καταστήματα τροφίμων και για μετάβαση σε γιατρό, κατόπιν επικοινωνίας. Οι Αρχές διενεργούν τεστ σε κατοίκους της περιοχής. Ήδη έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ 177 δείγματα και αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα.

Το προσωπικό το Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα διασφαλίσει την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά που διαμένουν στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού.
Για υγειονομική βόμβα, για την οποία είχε προειδοποιήσει από τις 3 Απριλίου ο Δήμος, έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Επίσης ανέφερε ότι έχουν ληφθεί 170 δείγματα από κατοίκους της περιοχής και αναμένονται εντός της ημέρας τα αποτελέσματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ