ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πως βιώνουν την εποχή του κορωνοϊού οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | | | |
Πως βιώνουν την εποχή του κορωνοϊού οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στο Ναύπλιο (βίντεο)
Δυσοίωνες είναι και για το μέλλον οι προβλέψεις των ιδιοκτήτων και οδηγών ταξί στην πόλη του Ναυπλίου που δεν βλέπουν μεροκάματο όλο αυτό το διάστημα των εκτάκτων μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.


Όπως αναφέρουν στην κάμερα, κάνουν μια με δυο κούρσες την ημέρα και πάλι σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδιοκτήτη ταξί, ηταν η περίοδος της Μ. Εβδομάδας που έκανε μόνο μια κούρσα την Μ. Τετάρτη.

Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ είναι ζήτημα αν κάνουμε μια με δυο κούρσες και τα έξοδα τρέχουν και μεροκάματο δεν βγαίνει όπως αναφέρουν, ενώ για το επόμενο διάστημα δεν βλέπουν στο ορίζοντα κάτι ενθαρρυντικό καθώς τα ξενοδοχεία που είναι για αυτούς η κύρια πηγή πελατών για μετακινήσεις είτε σε αρχαιολογικούς χώρους είτε από και προς αυτά, δεν αναμενεται να έχουν κρατήσεις όσα από τα ξενοδοχεία καταφέρουν και ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη σχετικά με την μεταφορά πολιτών με ταξί, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής αναφέρει την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο αρμόδιο Υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί:

– Άρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών

– Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες

– Εφοδιασμό του στόλου των ταξι με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών

-Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές

– Συμμετοχή των ταξι στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Δείτε σε βίντεο παρακάτω τι δήλωσαν οι επαγγελματίες ταξί στο Ναύπλιο: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ