ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στα Δενδρά Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | |
Το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στα Δενδρά Αργολίδας
Δεν χτύπησαν φέτος οι καμπάνες στο γραφικό εκκλησάκι του Αποστόλου Θωμά στην Τοπική Κοινότητα Μάνεσι στον οικισμό Δενδρά του Δήμου Ναυπλιέων λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. 
Στο χωριό Μάνεσι, και ακόμα καλύτερα στο συνοικισμό “Δενδρά”, συναντά ο επισκέπτης σε ένα λόφο πευκόφυτο το εκκλησάκι του Αγίου Θωμά. Τα θεμέλια του βρίσκονται πάνω σε αρχαίο κτίσμα, που εικάζεται ότι ήταν ιερό αφιερωμένο σε κάποια θεότητα ή ήταν κάποιος οχυρός πύργος της Μιδέας. 
Η εκκλησία χαρακτηρίζεται ως βασιλική και δυστυχώς λόγω του επιχρίσματος δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για την τοιχοποιία της. Στο εσωτερικό όμως του ναού παρουσιάζονται πολλές αγιογραφίες, άγνωστης όμως εποχής. Δεξιά από το ιερό, ο επισκέπτης θα παρατηρήσει μία τρύπα, το πέρασμα της οποίας θεωρείται θαυματουργό. 
Κάτω από το εκκλησάκι είναι διαμορφωμένος και ανακατασκευασμένος πρόσφατα ένας προαύλιος χώρος με πανύψηλα πλατάνια και πεύκα. Στην άκρη του μια πηγή αναβλύζει μέσα από τους βράχους, συνθέτοντας μια όαση (ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες). 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέα του αργολικού κόλπου από το εκκλησάκι του Αγίου Θωμά είναι μαγευτική.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ